Incalzire a vremii cu mult soare si ceva precipitatii slabe, trecatoare, in tinuturile estice. Maxime intre 0 si 11 grade

15-02-2017 09:28


Incalzire a vremii cu mult soare si ceva precipita...
Incalzire a vremii cu mult soare si ceva precipita...

Astazi temperaturile continua sa creasca, iar in regiunile intracarpatice, la deal si la munte va fi mai cald decat in mod obisnuit. In estul tarii mai sunt posibile precipitatii slabe, iar maximele termice ajung in intervalul 0-11 grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici innorarile persista, mai apar ceva conditii de lapovita si polei, iar vantul mai are unele intensificari. Temperaturile, in crestere fata de ziua trecuta, ajung la 3-4 grade. Pana la ora 11 este cod galben de vant intens pentru judetul Tulcea! Rafalele de vant vor depasi 55 - 60 km/h!

Se incalzeste simtitor si mai sus in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Norii vor fi numerosi, nu este exclus sa cada precipitatii slabe, dar se va arata putin si soarele. Vantul ramane destul de intens, iar maximele urca pana la 4-5 grade.

Si in jumatatea nordica a Moldovei va fi cam innorat si vor veni precipitatii sporadice sub forma de lapovita sau ninsoare. Se poate depune polei. Vantul mai are unele porniri, iar temperaturile, putin mai ridicate decat ieri, se opresc pe la 2-3 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme frumoasa, cu cer mai mult senin si temperaturi peste valorile potrivite momentului. Dimineata ar putea sa apara ceata, iar la amiaza se vor inregistra frecvent 6-7 grade. In judetul Cluj in localitatile Huedin, Izvoru Crisului, Poieni si Sancraiu este cod galben de ceata densa pana la ora 11! Vizibilitatea este scazuta local sub 200m, izolat sub 50m si se depune chiciura!

Si in tinuturile vestice asteptam atmosfera insorita, dar dupa ce se risipeste ceata din zonele joase. Se incalzeste fata de ziua trecuta: maximele ajung la 7-8 grade. In judetul Caras-Severin in zona de munte este cod galben de vant intens pana la ora 11! La altitudini de peste 1.800m, rafalele de vant depasesc viteze de 110-120 km/h, zapada este spulberata si vizibilitatea redusa!

Aerul cald ajunge si in centrul Romaniei. Temperaturile depasesc zero grade peste tot. Nu prea zarim norii, insa in depresiuni se poate forma ceata. La noapte, tot in zona depresionara o sa fie ger si temperaturile vor cobori pana la minus 16 grade.

In sud-vestul tarii incalzirea vremii este evidenta. Ieri au fost cel mult 1-2 grade in zona, astazi maximele ajung la 10-11 grade. Ziua va fi foarte placuta, cu cer curat si atmosfera de primavara.

Se incalzeste si in sudul tarii, mai mult in regiunile deluroase de aici. Vom avea vreme frumoasa, cu cer mai mult senin, iar maximele vor urca pana la 8 grade.

Si in Bucuresti se incalzeste. Ziua va fi insorita, cu vant un pic mai activ si o maxima in jur de 4 grade. Peste noapte apar ceva innorari si se lasa frigul: temperatura coboara spre minus 7, minus 8 grade.

La munte temperaturile continua sa creasca si vor depasi valorile obisnuite momentului. Vom avea soare si atmosfera placuta in majoritatea masivelor, doar in Carpatii Orientali se mai aduna norii si e posibil sa cada cativa fulgi. Vantul va sufla mai tare in zonele de creasta.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine in vest, nord-vest si centru va fi mai cald decat in mod obisnuit. Prin sud-estul tarii, dimineata, mai sunt posibile precipitatii slabe, iar in zonele joase din sud si est se anunta ceata si chiciura.

Vineri avem o zi insorita, cu temperaturi ridicate in regiunile intracarpatice, la deal si la munte.
In zonele joase revine ceata, iar noptea in nord-vestul tarii va fi putina lapovita.

Sambata norii se inmultesc in sud, in est, in centru si la munte, dar precipitatiile apar cu totul izolat. In cea mai mare parte a tarii vom avea vreme mai calda decat ar fi normal.

VIDEO PROTVPLUS.RO