COD GALBEN de ger in 25 de judete si in Bucuresti: temperaturi de -20 de grade. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada

12-02-2017 09:48


Duminica, in sud si in est ramanem cu atmosfera inchisa si va fi in continuare foarte frig. In restul tarii avem vreme buna si temperaturi potrivite pentru aceasta data. Maximele termice se vor situa intre minus 6 si plus 6 grade.

Cod galben de ger in 26 de judete si in Bucuresti, intre 12 si 14 februarie

In Moldova, Muntenia, Oltenia si estul Transilvaniei, vremea se va mentine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineata si noaptea va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 şi -3 grade, iar cele minime se vor situa intre -20 şi -10 grade, izolat mai coborate.

Vremea pe regiuni

Dobrogea si Baraganul - aici, cerul ramane acoperit de nori si e posibil sa fulguiasca. Temperaturile se mentin la valori scazute. La amiaza se vor inregistra minus 2 grade, iar vantul va spori senzatia de frig. Peste noapte o sa fie ger in zona Baraganului.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, se anunta o zi rece, cu cer noros si conditii de ceata si chiciura. Vantul se inteteste usor; maximele se opresc pe la minus 2...minus 3 grade, iar noaptea ne-aduce vreme geroasa.

In jumatatea nordica a Moldovei va fi si duminica foarte frig. Dupa pranz termometrele vor indica in jur de minus 4 grade, iar la noapte temperaturile coboara pana la minus 12 grade. Innorarile persista; ar putea sa cada doi...trei fulgi, iar pe la campie se va forma ceata.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme placuta, dupa ce se risipeste ceata matinala. Codul galben de ceata pentru zonele de campie din judetul Satu Mare a fost prelungit pana la ora 11. Duminica, maximele urca pana la 5...6 grade.

Si in vestul tarii este ceata acum, dimineata. Tot pana la ora 11, sunt avertizate cu cod galben, zonele joase din judetele Bihor si Arad. Mai tarziu se arata soarele si temperaturile ajung la valori acceptabile, de 3...4 grade. Vantul mai are unele porniri in sudul Banatului.

In centrul Romaniei avem vreme frumoasa, cu soare si cativa nori. In zona depresionara va fi in continuare foarte frig. Duminica dimineata, la Miercurea Ciuc se inregistrau minus 25 de grade. In schimb, in vestul provinciei temperaturile ajung la valori mai placute, de 3...4 grade, cu plus.  

In sud-vestul tarii innorarile persista. E posibil sa fulguiasca; apare putin si soarele, dar temperaturile raman foarte scazute.

In sudul tarii va fi foarte frig pe timpul zilei, iar noaptea vom avea vreme geroasa si temperaturile vor cobori pana la minus 14 grade. Cerul va fi plin de nori si izolat ar putea sa cada cativa fulgi de zapada.  

Si in Bucuresti ramanem cu atmosfera inchisa si rece. Se mentin conditiile de fulguiala; maxima ajunge la minus 3 grade, iar dupa lasarea noptii o sa fie ger.

In schimb, la munte gasim vreme frumoasa, cu cer mai mult senin. Ninsorile lipsesc din prognoza; doar vantul sufla mai tare in zonele de creasta. Dimineata si noaptea va fi ger, mai ales in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali, iar la amiaza vom avea temperaturi comparabile cu cele de ieri.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Luni, aerul rece persista in sudul si in estul tarii. Si tot aici va cam innorat si ar putea sa apara ceata, cu depuneri de chiciura si ceva fulguieli. In vest si in centru se anunta o zi insorita, cu temperaturi in limitele obisnuite.  

Ziua de marti ne-aduce o incalzire a vremii. Noapte gerul apare doar prin depresiunile din Transilvania. In est si in sud-est asteptam cateva ninsori slabe si o intetire a vantului. In rest avem timp frumos.  

Miercuri, temperaturile mai cresc putin si tot prin est si sud-est mai pot veni ceva precipitatii slabe si vor fi conditii de polei. La amiaza termometrele vor indica intre zero si 10 grade Celsius.

VIDEO PROTVPLUS.RO