In Capitala, temperaturile raman scazute, cu maxima de minus un grad. La munte, va fi soare si cer senin

14-02-2017 09:03


Astazi temperaturile incep sa creasca, dar vremea ramane rece in sud si est, pe unde mai apar ceva fulguieli. Vantul va fi mai activ la munte, in Moldova si Dobrogea, iar ceata revine prin zonele joase. Maximele vor fi de la minus 3 la 8 grade.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme mai buna ca luni. Temperaturile ajung la 0 grade dupa pranz si vedem si soarele temporar. Pe seara apar ceva ploi sau lapovita si se poate forma poleiul. La noapte scapam de ger.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se arata soarele pentru cateva ore si maximele ajung la 2-3 grade, adica mai cald cu vreo 6 grade fata de luni. Sunt anuntate fulguieli sporadice, iar pe seara lapovita si polei. La noapte va fi mai bine: minus 2 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina, innorarile persista si temperaturile raman sub pragul inghetului, dar salta fata de ieri. Pe seara apar precipitatii sub forma de ploaie sau lapovita.

In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi vreme buna, placuta la amiaza, cu multe ore de soare.

In vestul tarii, norii vor fi de joasa altitudine si pot aduce ceata dimineata si noaptea. Peste zi vedem si soarele, iar maximele salta cu vreo sapte grade.

In tinuturile centrale, vreme va fi placuta si in incalzire fata de ieri. Noaptea , gerul se mai imblanzeste.

Se incalzeste usor si in Oltenia, desi pe aici ceata va mai dura cateva ore. Mai tarziu iese soarele.

Si in sudul tarii va fi vreme mai buna, chiar daca dimineata va fi cam rece. Maximele urca doua, trei grade fata de ieri. Minimele se opresc pe la minus 6 grade.

 

Bucuresti: Astazi mai avem de indurat un pic frigul. Dimineata va fi geroasa, cu doi, trei nori si temperaturi foarte scazute: minus 12-minus 13 grade in centrul orasului, si minus 17 grade la periferie. In zori apare ceata, iar miercuri: cam aceleasi conditii termice, dar mai mult soare ca marti. Maxima atinge minus 1 grad.

Miercuri: Vremea isi revine treptat. Va fi soare, un cer aproape senin si temperaturi spre cele normale. Minima ajunge la minus 6 grade si presiunea atmosferica va mai creste.

Joi: Conditii de fulguiala dimineata, cand va fi cam frig. Apoi iese soarele si o sa avem vreme destul de placuta. Ceata cu depuneri de chiciura asteptam in noaptea de joi spre vineri. Minimele aluneca din nou spre minus 8-minus 9 grade.

Vineri: Percepem o incalzire a vremii. Dimineata mai persista ceata, apoi se insenineaza si se inteteste vantul. Minima va fi in jur de minus 5 grade.

 

Munte: Azi va fi soare si vreme placuta, cu cer senin. Vremea se incalzeste, mai apar cativa nori deasupra Orientalilor, dar fara sa aduca precipitatii. In rest, vant intens in zona crestelor.

Miercuri: O alta zi frumoasa, cu temperaturi in crestere si cativa nori tot prin masivele nordice.

Joi: Va fi si mai cald pe la munte, norii foarte rari, iar vantul destul de activ.

Vineri: Se mentine vremea placuta, cu temperaturi agreabile si cer senin. Insa, in noaptea de vineri spre sambata apar ceva ninsori in masivele vestice si in cele nordice.
 


Miercuri: Percepem o incalzire treptata in centru, nord, la deal si la munte. Asta inseamna valori peste cele obisnuite. In sud si est va fi in continuare frig. In est o sa mai vina doi-trei fulgi, in rest cer aproape senin.

Joi: Vreme frumoasa. Prin vest, nord-vest si centru va fi mai cald decat in mod obisnuit. In est si sud-est, dimineata mai apar ceva ploi sau lapovita, apoi se va incalzi usor. Noaptea revine ceata.

Vineri: Vorbim deja de vreme calda pentru data din calendar si asta mai cu seama in vest, nord, centru, la deal si la munte. Multe ore cu soare, desi prin sud si est, ceata revine dimineata si noaptea.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO