Furtunile au facut prapad in Sud: case inundate si culturi distruse. Un tanar, filmat pe o strada inundata cu bicicleta

06-05-2017 18:16


Nici ultima luna din cea mai nazuroasa primavara nu ne da ragaz. Furtunile si ploile au lovit mai multe judete din sudul tarii.

Grindina a avariat mai multe case si a distrus culturi agricole. In unele locuri, apa a inundat gospodarii, in special in Oltenia, unde mai multe rauri risca sa produca inundatii. La Oradea, o rupere de nori cu grindina a inundat strazile, iar apa a depasit jumatate de metru. Traficul pe sosele a fost de cosmar din cauza ploilor torentiale.

Vremea rea a facut prapad in sudul judetului Mehedinti, unde toata noptea a plouat cu galeata, iar fulgerele au brazdat cerul.

A cazut si grindina, iar bucatile mari de gheata au distrus culturile localnicilor.

Localnic din jud. Mehedinti: "Cine poate sa iasa afara din curte, ca nici nu putem sa iesim afara!"

In unele locuri, in curti, stratul de gheata era de cativa centimetri. Localitatile cele mai afectate de vremea extrema au fost Burila Mare, Crivina si Tiganas. Aici, apa a inundat nu doar gospodariile, ci a intrat si in cateva case.

Localnica a carei case este inundata: "Deschide usa aia putin! Pai o duceti acolo si trebuie mai mult, ca sa o ducem afara! Pai voi o duceti acolo si vine inapoi. Vai de mine ce e in curte."

In curti, aleile se transformasera in suvoaie. Oamenii au fost ajutati de pompieri sa scoata apa din gospodarii.

Legumele puse in gradini si pe campuri in aceasta primavara au fost complet distruse de grindina, iar oamenii sunt acum nevoiti sa reia toata munca.

La Oradea, o rupere de nori cu grindina a inundat strazile. Totul a tinut aproape o ora. Zeci de subsoluri au fost inundate.

Tot la Oradea, mai multi soferi care, din cauza apei, nu puteau sa iasa din parcarea subterana a unui mall, au fost martorii unui moment hilar. Un biciclist a incercat sa razbata pedaland prin apa care ii ajungea pana deasupra rotilor. Dar la mijlocul baltoacei n-a mai putut inainta. Omul a facut ceea ce niciunul dintre spectatori nu s-ar fi gandit: tipul face un plonjon in apa, spre amuzamentul tuturor.

In judetul Bihor, pe langa inundatii, si grindina a facut prapad. Mai multe culturi de pe camp au fost afectate de bucatile mari de gheata ce au cazut in unele localitati.

Probleme au fost si in judetul Arad. Din cauza ploii torentiale pe mai multe drumuri comunale nu s-a mai putut circula, iar apa a inundat mai multe gospodarii.

Un copac, rupt de furtuna, a lovit, pe o strada din Giurgiu, autoturismul in care se afla senatorul PSD Cristian Marciu. Barbatul a scapa nevatamat.

Hidrologii au prelungit codul galben de inundatii in judetele Gorj si Dolj pana duminica dimineata.

Romica Jurca, metorolog: "Vremea rea nu a crutat nici granita de Vest a Romaniei. In Ungaria o tornada le-a dat fiori localnicilor, iar in Sudul tarii furtunile au continuat si astazi."

VIDEO PROTVPLUS.RO