Vremea se incalzeste, dar ploile revin duminica. Luni noapte ar putea chiar sa ninga in unele regiuni

×
Codul embed a fost copiat

Astazi asteptam vreme mai buna. Nu scapam de ploi, insa acestea se raressc si nu mai vorbim despe cantitati mari de apa si fenomene meteo agresive. Maine instabilitatea creste din nou; aversele apar dupa pranz in vest si nord-vest; apoi se vor extinde.

Vremea in Europa

Vedem mai intati ce se intampla pe continent; dupa care vom detalia prognoza pentru tara noastra. In Europa, astazi va fi cer senin in sud-vest, in nord-est si in zona Marii Mediterane. Ploile apar in vest si prin centru si vor fi chiar abundente in sudul Frantei si in nordul Italiei. Vantul sufla mai tare in bazinul Mediteranei, iar termic nu sunt nodificari importante fata de ziua trecuta.

Precipitatiile din sud-vest si centru par sa se extinda spre est si maine cuprind aproape tot continentul, mai putin zona sud-vestica. Spre finalul intervalul, ploile se concentraza in jumatatea estica a Europei.

Vremea in fiecare regiune a tarii

Citește și
tornada
Tornada filmata la granita Romaniei. Imagini impresionante cu fenomenul meteo
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme destul de buna, desi apar ceva innorari si e posibil sa picure trecator. Pe litoral acum este ceata si pana la ora 10 este cod galben de ceata si vizibilitateredusa pentru judetul Constanta.Temperaturile scad usor fata de ziua trecuta; dar inca avem valori placute, de pana la 23...24 de grade. Mai racoare va fi la malul marii, pe unde se vor inregistra 15...16 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta o zi calda si frumoasa, cu 24...25 de grade la orele amiezii. Noriiapar in treacat; dar sansele de ploaiesunt extrem de reduse. Si in nordul Moldovei si in Bucovina gasim atmosfera placuta si temperaturi ridicate. E posibil sa se innoreze, dincand in cand; dar nu sunt anuntate ploi.Va fi mai cald decat in celelalte zone. In Iasi se vor atinge 26 de grade; iar in Bacau: 25 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures este ceata densa acum dimineata.Norii se inmultesc spre seara si la inceputul noptii si vor aduce cateva ploi in aversa. Pana atunci, avem vreme buna temperaturi in crestere. Maximele ajung pe la 24 de grade.

Si in tinuturile vestice este putina ceata pe la campie; dar mai tarziu apare soarele.Mai pot sa vina si cateva averse trecatoaresi se incalzeste usor fata de ieri: la amiazase vor inregistra 20...21 de grade.()In centrul Romaniei vremea se mai indreapta si temperaturile cresc. Nu scapam insa deploi. Acestea vor veni mai ales in zonele montane, dar nu mai vorbim despre cantitati importante de apa.Vom avea maxime de la 19 la 24 de grade.

Sud-vestul tarii are parte de vreme schimbatoare.Dimineata apar cativa stropi de ploaie; apoi vor fi si perioade cu soare. Temperaturile urca spre 21-22 de grade; iar din a doua parte a noptii revin aversele. Si in sudul tarii mai vin ceva ploi, indeosebi in orele diminetii. Mai tarziu, asteptam vreme buna si temperaturi destul de placute. La amiaza termometrele vor indica pana la 23-24 de grade.

In Bucuresti, in prima parte a zilei, cerul ramaneacoperit de nori si o sa ploua. Apoi, norii se mai risipesc; apare si soarele, iar maxima ajunge pe la 23 de grade, Noaptea ne-aduce atmosfera placutasi o minima in jur de 10 grade.

La munte gasim vreme buna, pana spre seara cand apar averse locale. Vor fi si descarcari electrice; vantul se va inteti pe timpul ploilor si ar putea sa cada grindina. Vom avea un regim termic potrivit pentru acest moment al anului. Ziua de astazi ne-aduce vreme schimbatoare.

 

Vremea in urmatoarele 3 zile

Ziua de maine incepe cu vreme buna, insa dupa pranz situatia se schimba si apare un nou val de ploi. Aceste patrunde prin vest si sud-vest si va cuprinde aproape toata tara. Temperaturile scad usor in majoritatea zonelor. Luni se racoreste in centru, est si sud-est. Si tot in aceste zone, asteptam ploi de vara, zdravene, cu grindina si fenomene electrice. Noaptea, odata cu racirea, apar lapovite si chiar ninsori pe crestele Carpatilor Orientali. Marti vorbim deja de vreme racoroasa pentruaceasta data. Aversele mai apar prin centru si sud-est;iar la munte; in zona crestelor, mai vin ceva ninsori si lapovita. Vom avea maxime cuprinse intre 10 si21 de grade; iar noaptea temperaturile vor cobori usorsub limita inghetului.


In Bucuresti maine instabilitatea creste spre seara, cand vin ploi zgomotoase, cu rabfniri ale vantului. Pana atunci avem vreme buna, iar maximaurca ajunge din nou pe la 23 de grade. Ziua de luni ne-aduce vreme instabila. Vor fi perioade cu innorari consistente si averse, insotite de fenomene electrice si vant intens. Se racoreste putin si maxima se opreste la 21 de grade. Marti asteptam vreme racoroasa; cateva ploi de scurta durata si un vant destul de activ. La amiaza se vor inregistra in jur de 19 grade.

La munte, zilele urmatoare aduc ploi si multa instabilitate. Maine dimineata o sa vedem soarele, dar dupa pranz revine instabilitatea si ploile cuprind toate masivele. Vor fi consistente, cu tunete, fulgere, grindina si rabufniri de vant. Temperaturile scad usor fata de azi. Luni se face mai frig, se inteteste vantul si vin averse temporare. Se mentin conditiile de grindina si se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Noaptea, in Carpatii Orientali ar putea sa cada lapovita si chiar ninsoare. Marti avem deja vreme rece pentru luna Mai. Vin alte averse, indeosebi in zona Meridionalilor si in Orientali; iar la peste 1800 de metri altitudine se anunta ninsori si lapovita.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Romania, in alerta meteo, dupa ce un val de tornade a lovit Ungaria. Cod portocaliu de inundatii in 4 judete din sudul tarii
Romania, in alerta meteo, dupa ce un val de tornade a lovit Ungaria. Cod portocaliu de inundatii in 4 judete din sudul tarii

O tornada infricosatoare si cateva vijelii puternice au maturat tara vecina, Ungaria, aproape de granita noastra. Exista, riscul ca, fenomenul extrem sa ajunga si in Romania, spun meteorologii care au emis mai multe atentionari de cod galben.

Tornada filmata la granita Romaniei. Imagini impresionante cu fenomenul meteo
Tornada filmata la granita Romaniei. Imagini impresionante cu fenomenul meteo

Imagini spectaculoase cu o tornada au fost filmate in apropiere de granita Romaniei. Fenomenul meteo a fost inregistrata de un cameraman amator in sudul Ungariei.

Culturile de ciresi, pruni si piersici, distruse de fenomenele meteo extreme din Romania.
Culturile de ciresi, pruni si piersici, distruse de fenomenele meteo extreme din Romania. "In cateva zile se duc naiba"

Vremea neobisnuit de rece din aceasta primavara a facut prapad in livezile din tara.

Record de temperatura la Miercurea Ciuc in aceasta primavara. Termometrele au scazut pana la -9,2 grade Celsius
Record de temperatura la Miercurea Ciuc in aceasta primavara. Termometrele au scazut pana la -9,2 grade Celsius

 Meteorologii au inregistrat, in noaptea de vineri spre sambata, minus 9,2 grade Celsius la Mircurea Ciuc, record de temperatura pentru orasele din Transilvania, cel putin din 1961 pana acum.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.