Furtună de zăpadă cu tunete și fulgere, surprinsă în Lupeni. Imagini neobișnuite

Ultima actualizare: 18-01-2022 13:22
Furtună de zăpadă cu tunete și fulgere, surprinsă la Lupeni. Imagini neobișnuite
Meteo Romania

O furtună de zăpadă a fost surprinsă luni, 17 ianuarie, în Lupeni, Hunedoara. În afara faptului că vântul bate cu putere, au fost și fulgere și tunete.

Furtuna de zăpadă a fost filmată în orașul Lupeni, iar fenomenul neobișnuit, tocmai din cauza descărcărilor electrice specifice anotimpului cald, a fost filmat. Pe parcursul câtorva secunde se văd flash-urile și se poate auzi bunuitul tunetului. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook Severe Weather Alerts- Alerte de vreme rea.

Aproape toată țara a fost luni sub puterea unui cod galben de vânt puternic, iar avertizările s-au prelungit și pentru prima jumătate a zilei de marți.

Furtuna de zăpadă-avertizare nowcasting de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt, valabilă în zona Dobrogei, precum şi un Cod galben de fenomene meteo similare, ce vizează două judeţe din Oltenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în judeţul Tulcea (zona de litoral şi localităţile Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beştepe şi Maliuc) va fi Cod portocaliu de intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 90 km/h.

Tot până la ora 15:00, va fi Cod galben de vânt puternic (viteze de 55 - 65 km/h) în judeţele Gorj (îndeosebi în: Novaci, Crasna, Scoarţa, Baia de Fier, Bengeşti-Ciocadia, Roşia de Amaradia, Prigoria, Polovragi, Albeni, Bumbeşti-Piţic, Bălăneşti, Muşeteşti, Alimpeşti şi Săcelu) şi Vâlcea (localităţile: Horezu, Vaideeni, Tomşani, Costeşti, Bărbăteşti, Slătioara, Mateeşti, Stroeşti şi Măldăreşti).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO