Vremea astăzi, 18 ianuarie. Marți avem un vânt puternic în cea mai mare parte a țării, iar la altitudini mari se vor atinge 110 km/h.

 

Vremea astăzi, 18 ianuarie.

În nord, în centru și pe partea estică va ninge viscolit, iar maximele pleacă de la minus 3 grade în depresiuni și ating 7 grade prin sud.

În Dobrogea și în Bărăgan, pe unde norii se înmulțesc și o să vină și 2-3 fulgi de zăpadă. Vântul atinge 60 de km/h, iar maximele se opresc la 4 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei vor fi perioade însorite, însă vântul sufla tare pe tot parcursul zilei și va amplifica senzația de frig. Pe crestele montane va fi viscol, cu rafale de peste 90 de km/h.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem înnorări persistente și o să ningă viscolit. În zonele mai joase vântul atinge 85 de km/h, însă la altitudini mari rafalele vor ajunge la 110 km/h. Prin sudul provinciei zărim puțin și soarele, iar maximele se opresc la 3 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim tot atmosfera închisă. Și pe-aici o să ningă, pe timpul zilei vă fi viscol, iar temperaturile ating valori normale pentru mijlocul lunii ianuarie.

În ținuturile vestice prindem vreme bună, chiar dacă vântul prinde putere și va spori senzația de frig. După prânz, termometrele vor indica cel mult 4 grade, însă la noapte, în sudul Banatului, s-ar putea să fie ger.

În Transilvania cerul va fi mai mult noros și va ninge viscolit. La munte, la altitudini mari vor fi rafale de 110 km/h, iar în restul provinciei vântul atinge viteze de până la 60 de km/h. Maximele se opresc la 1-2 grade în vestul provinciei, dar la noapte, în depresiuni, minimele ating pragul gerului.

În sud-vestul țării avem cer mai mult senin și temperaturi de 4-5 grade după orele prânzului. Vântul pune probleme în special în județele din sudul Olteniei, pe unde va atinge 55-60 de km/h.

Soare și vreme bună găsim și în ținuturile sudice, pe unde maximele ajung la 6-7 grade Celsius. Vântul agită atmosfera și pe-aici și va amplifica senzația de frig.

Vremea în București

În București avem vreme bună, cu cer senin. Temperaturile pierd vreo 3 grade față de ieri, iar vântul atinge viteze de 40 de km/h. Și la noapte se face mai frig decât noaptea trecută, iar spre dimineață vor fi minus 6 grade.

Vremea la munte

La munte prindem vreme rece, chiar geroasă pe timpul nopții. Vor fi înnorări și o să ningă, iar în zona înaltă a masivelor sudice și estice vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de 110 km/h.

Vremea în următoarele zile

Vremea în București

În București, marți, se anunță o zi însorită, dar se mai răcește față de ieri și după prânz vor fi cel mult 6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul suflă cu până la 40 de km/h.

Vreme frumoasă prindem și miercuri, chiar dacă temperatura mai pierde vreo 2 grade. Norii apar sporadic, iar vântul rămâne activ.

Joi avem o dimineață rece, dar mai apoi se încălzește și maxima atinge 10 grade. Va domina atmosfera cu soare, iar vântul se întețește din când în când.

Vineri se face mai frig și nu vor fi mai mult de 6 grade. La începutul zilei vor fi ceva înnorări, dar apoi iese soarele. Pe timpul nopții norii se înmulțesc și temperatura coboară până la minus 6 grade.

Vremea la munte

La munte prindem vreme rece, chiar geroasă pe timpul nopții. Vor fi înnorări și o să ningă, iar în zona înaltă a masivelor sudice și estice vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de 110 km/h.

Miercuri, în depresiuni și la altitudini mari avem o dimineață geroasă. Doar prin Carpații Orientali se mai adună norii și tot pe-acolo s-ar putea să mai ningă slab, pe spații mici.

Joi se încălzește. Înnorările cuprind majoritatea masivelor, o să ningă, iar pe creste va fi viscol, cu rafale de 90-100 de km/h.

Vineri se face mai frig, iar în noaptea următoare se lasă gerul. Înnorările persistă și mai vin 2-3 fulgi de zăpadă, iar la altitudini mari vântul viscolește ninsoarea cu viteze de până la 100 de km/h.