Fulguieli și lapoviță în Vestul țării. Prognoza meteo pentru începutul de decembrie


Ultimul update: Duminica 01 Decembrie 2019 09:34
Data publicarii: Duminica 01 Decembrie 2019 09:18
Categorie: Vremea

Duminică soarele se arată cam peste tot şi doar prin Muntenia aşteptăm precipitaţii slabe mixte. Se face mai frig decât sâmbătă şi la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 1 grad în depresiuni şi 9 grade în vestul Olteniei.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi în Bărăgan, atmosfera va fi însorită, vântul va avea unele intensificări, iar termometrele pierd chiar şi 5 grade faţă de sâmbătă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei soarele se arată peste to, iar precipitaţiile apar pe spaţii mici îndeosebi în Muntenia. Temperaturile scad şi se vor apropia de cele normale pentru luna decembrie.

Vreme bună se anunţă şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult 5 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosfera va fi însorită şi abia la noapte vin precipitaţii mixte sporadice. Până atunci avem vreme bună şi temperaturi în uşoară scădere.

Şi în vestul ţării cerul va fi senin pe parcursul zilei, dar la noapte se strâng norii şi vor fi precipitaţii izolate: fulguieli sau puţină lapoviţă şi în aceste condiţii poate să apară poleiul.

În ţinuturile centrale, soarele va fi generos duminică, dar scad şi aici temperaturile. La noapte se înnorează mai ales în zonele de munte pe unde pot să fie ceva fulguieli.

În sud-vestul ţării, găsim vreme plăcută cu mult soare, mai scad puţin temperaturile şi după prânz vor fi 9 grade Celsius.

În sudul ţării, în ansamblu va fi vreme bună şi doar în Muntenia sunt posibile precipitaţii slabe mixte. La amiază vor fi cel mult 6 grade Celsius.

Vremea în București

 

În Bucureşti duminică se anunţă înnorări, mai ales în primele ore ale zilei, când mai vin precipitaţii slabe. Se răceşte şi la amiază vor fi cel mult 5 grade Celsius.

Vremea la munte

 

Şi în zonele de munte se răceşte, atmosfera va fi însorită şi doar în Carpaţii Meridionali va fulgui puţin. Vântul va prinde putere pe crestele montane.

Prognoza pe următoarele 3 zile

 

Luni o să ningă la munte şi în Maramureş iar în Crișana, Transilvania şi în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte. În zona Banatului se anunţă mai ales ploi. În rest găsim vreme mai bună cu un pic de soare.

Marţi va fi rece mai ales în regiunile intracarpatice. Aşteptăm puţină lapoviţă în ţinuturile sudice şi fulguieli îndeosebi în zonele de munte.

Miercuri vremea va fi frumoasã, dar rece dimineaţa şi noaptea. În regiunile nordice şi estice se mai strâng norii, dar în rest se arată soarele.

Vremea de 1 decembrie. Ce temperaturi vom avea de Ziua Națională
Temperaturile scad în continuare. Zonele care vor fi dominate de ninsori
Avertizare de vreme severă. ANM anunță cod galben în 10 județe în următoarele ore
VIDEO PROTVPLUS.RO