Temperaturile scad în continuare. Zonele care vor fi dominate de ninsori


Ultimul update: Sambata 30 Noiembrie 2019 10:22
Data publicarii: Sambata 30 Noiembrie 2019 08:54
Categorie: Vremea

Vremea se răceşte sâmbătă. O să plouă în sudul, estul şi centru ţării. Prin Transilvania şi Moldova apare şi lapoviţă, iar la munte vor domina ninsorile. Maximele pleca de la 3 grade în Bucovina şi ajung până la 13 grade în sud-est.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan temperaturile se menţin ridicate pentru final de noiembrie. Ploile vin în mai multe reprize, apare puţin şi soarele, iar pe la amiază se ating în jur de 11-12 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi şi sâmbătă mai cald decât în mod obişnuit, dar vom avea atmosferă schimbătoare şi o să plouă din când în când. Sâmbătă noapte, în zonele mai înalte, ploaia se transformă în lapoviţă.

În schimb, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se răceşte simţitor. Vineri, pe aici s-au atins 12 grade, sâmbătă în zona Bucovinei vor fi doar 3-4 grade. Ploile apar frecvent, iar în regiunile deluroase trecător va cădea lapoviţă sau va ninge.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosfera închisă, dar mai puţine ploi. Temperaturile scad şi aici: vor fi cel mult 5, 6 grade pe timpul zilei, iar noaptea vine frigul şi minimele ajung pe la minus 5 grade.

Un aer mai rece cuprinde sâmbătă şi ţinuturile vestice. Temperaturile se apropie de normal, norii persistă şi e posibil să lase doi, trei stropi de ploaie.

Se răceşte şi în zona Transilvaniei. Vom avea o zi cam neplăcută, cu ploi, dar şi lapoviţa şi ninsoare, în special pe la munte. Şi tot în zona montană, la altitudini mari, vântul o să sufle tare şi o să fie viscol. Până la ora 10, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Covasna şi Braşov.

În Oltenia prindem vreme închisă, cu ploi frecvente şi temperaturi în scădere. Pe la amiază se înregistrează 8-9 grade, dar în noaptea următoare temperaturile coboară până la zero grade.

Nu prea zărim soarele nici în sudul ţării. O să plouă din când în când; maximele nu mai depăşesc pragul de 10 grade, iar la noapte, în dealurile Muntenie apare lapoviţă.

Vremea în București

 

În Bucureşti sâmbătă avem încă o zi mohorâtă. O să picure trecător, vântul se menţine activ şi maximă se opreşte pe la 10 grade. La noapte se face mai frig. Temperatura va coborî până la 2-3 grade, iar spre dimineaţă vor fi condiţii de lapoviţă sau fulguiala.

În Bucureşti, sâmbătă avem încă o zi mohorâtă. O să picure trecător, vântul se menţine activ şi maximă se opreşte pe la 10 grade.

Mâine, se răceşte şi vom avea cel mult 5 grade ziua şi minus 3 grade pe timpul nopţii. Norii persistă, iar dimineaţa apar condiţii de lapoviţă sau fulguiala.

Săptămâna începe cu vreme mai bună: se arată soarele şi se încălzeşte uşor. Pe seară şi în noaptea următoare e posibil să plouă slab.

Marţi se face frig şi o să avem vreme neplăcută, cer noros şi puţină lapoviţă din când în când.

Vremea la munte

 

La munte, vremea se răceşte sâmbătă. La început va cădea lapoviţă, dar mai târziu o să ningă, în special în masivele sudice şi estice. În zonă înaltă din Meridionali şi Munţii Banatului, vântul va sufla cu 80-90 Km/h şi va spulbera zăpadă.

Duminică apare soarele, dar se face mai frig. Duminică-noapte se înnorează din nou şi e posibil să ningă.

Luni temperaturile cresc uşor, însă ninsorile se extind dinspre masivele vestice şi vor cuprinde aproape toată zona montană.

Marţi ne aşteaptă o zi rece. Temperaturile coboară sub valorile normale, mai apar ceva fulguieli, iar vântul rămâne intens pe creşte.

Avertizare de vreme severă. ANM anunță cod galben în 10 județe în următoarele ore
Vremea se răcește în weekend. ANM anunță când vin ninsorile
Germania va recunoaște oficial un genocid în care a masacrat peste 75.000 de oameni
VIDEO PROTVPLUS.RO