Cum va fi vremea în perioada 7 - 9 iunie 2019. Temperaturile cresc ușor


Ultimul update: Vineri 07 Iunie 2019 10:09
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 09:04
Categorie: Vremea

Vineri, ploile vor afecta nordul, centrul, estul ţării, zonele de deal şi munte. Apar local şi în ţinuturile sudice şi mai pot lăsa 25, izolat 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Sâmbătă se face mai cald, dar vin alte averse consistente, în special în jumătatea estică a ţării, la deal şi la munte.

Ziua de duminică începe cu soare şi vreme bună, însă după prânz, instabilitatea creşte din nou. Vor fi ploi torenţiale, cu vijelii şi grindină în sudul, estul, centrul ţării dar şi în zonele mai înalte.

Luni ploile se întorc după prânz. Vor uda sudul, estul ţării şi zonele monatne şi vor fi însoţite de tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. În rest găsim vreme mai bună.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan avem soare câteva ore, însă mai târziu se adună norii de ploaie. Vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile se apropie de 30 de grade.

Vreme cam instabilă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ploile vin în mai multe reprize şi pot fi destul de consistente iar maximele urcă spre 28 de grade, la fel ca ieri.

Şi în nordul Moldovei şi prin Bucovina se anunţă perioade cu ploi şi multă instabilitate. Se pot strânge cantităţi mari de apă, vor fi şi vijelii şi căderi de grindină.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se face puţin mai cald decât joi, însă vin alte serii de averse, cu descărcări electrice şi răbufniri ale vântului.

În schimb, în vestul ţării prindem vreme destul de bună. Ploile apar pe zone restrânse, dar în ansamblu avem timp frumos şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se ating frecvent 28...29 de grade, iar la noapte se înseninează.

În Transilvania mai vin câteva reprize de ploi zgomotoase, în special în zonele de munte, pe unde se pot acumula cantităţi însemnate de apă. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută şi ajung la 26...27 de grade; mai răcoare va fi în depresiuni.

Oltenia are parte de atmosfera însorită şi caldă. Nu este exclus să vină o ploaie rapidă, trecătoare, iar maximele, peste cele de joi, ajung la 28...29 de grade.

Şi în ţinuturile sudice se mai încălzeşte puţin: în Lunca Dunării vor fi în jur de 30 de grade. Norii se adună din când în când şi pot lăsa câteva reprize de ploaie.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, vineri, se mai încălzeşte puţin. O să avem soare şi vreme bună, dar spre seară cresc şansele de ploaie. Sâmbătă prindem vreme caldă, însă ploile se întorc după prânz şi pot fi torenţiale.

Duminică, instabilitatea creşte şi mai ales din a doua parte a zilei vin alte averse, cu descărcări electrice şi răbufniri ale vântului. Luni temperaturile se menţin ridicate, însă după-amiază se întorc ploile, pot fi şi vijelii şi căderi de grindină.

Vremea la munte

La munte se face mai cald, dar nu scăpăm de instabilitate. Vineri se aşteaptă averse consistente, ce pot lăsa 40 de litri de apă pe metru pătrat, mai ales în Carpaţii Orientali şi de Curbură.

Sâmbătă, temperaturile continuă să crească, dar vin alte alte serii de averse, mai abundente în zona Orientalilor. Ziua de duminică începe cu vreme frumoasă, însă după prânz apar din nou ploi torețiale, cu vijelii şi căderi de grindină.

La fel va fi şi luni: atmosferă destul de plăcută în prima parte a zilei; ploi serioase şi fenomene severe mai târziu.

Vremea pe litoral

La mare domină vremea caldă şi frumoasă. Vineri va fi soare o bună parte a zilei, însă după-amiaza apar ceva condiţii de averse. Şi sâmbătă prindem vreme de plajă, deşi vântul devine mai insistent şi s-ar putea să picure către seară.

Duminică, atmosfera va fi însorită şi vântul activ. Iar luni vom avea încă o zi frumoasă, cu soare şi temperaturi de plin sezon.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO