Copaci doborâţi de rafale în zonele aflate sub cod roşu de furtună. Localităţi nealimentate cu energie
Pompierii din zonele aflate sub avertizare cod roşu de furtună intervin, sâmbătă, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt şi a elementelor de acoperiş luate de rafale, transmite News.ro.
În judeţul Bihor, pompierii acţionează pe mai multe străzi din Oradea, în timp ce, în Timiş, au fost înregistrate 15 solicitări de intervenţie.
La Oradea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea acestora din mai multe zone ale oraşului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Astfel, echipajele de intervenţie au acţionat pentru degajarea arborilor căzuţi pe străzil Mihail Kogălniceanu, Aluminei, Lonardo da Vinci şi Clujului. Potrivit ISU Bihor, pe strada Leonardo da Vinci, copacul s-a prăbuşit peste o maşină. Pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Maramureşului se intervine pentru îndepărtarea arborilor de pe firele de electricitate.
Tot la Oradea, rafalele au smuls o tablă de acoperiş care a căzut în Piaţa Unirii.
Şi alte localităţi din Bihor au fost afectate de furtună. Astfel, între localităţile Paleu şi Cetariu un pom a căzut pe carosabil, iar în satul Oşand din comuna Husasău de Tinca, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca intervin pentru degajarea unui copac căzut pe firele electrice.
Şi în judeţul Timiş în urma fenomenelor meteorologice la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, au fost înregistrate 15 solicitări la care s-a intervenit punctual.
Pentru gestionarea eficientă a solicitărilor şi pentru înlăturarea efectelor negative produse de aceste fenomene meteorologice, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrul Operaţional Judeţean, începând cu ora 14:30, precizează ISU Timiş.
În Caraş-Severin, alt judeţ aflat sub cod roşu, sunt nealimentate cu energie electrică 9 localităţi cu circa 1.400 consumatori (Rafnic, Vodnic, Eftimie Murgu, Lapusnicel, Iablanita, Bania, Lapusnicu Mare, Sichevita şi Bozovici).
„Garda de Intervenţie Bozovici acţionează pentru degajarea unui copac căzut pe DN57B, localitatea Prilipeţ (blochează ambele sensuri de mers). Nu sunt semnalate alte probleme deosebite”, a transmis ISU Caraş-Severin.
Intervenţii pentru înlăturarea efectelor furtunilor au avut şi pompierii din alte judeţe, acestea fiind sub avertizare cod portocaliu.