Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In rest, zi mohorata cu temperaturi modeste, ceata si ceva precipitatii

12-03-2017 10:15


Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In...
Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In...

Astazi vremea se mentine urata, cu ploi temporare. Soarele va aparea destul de rar si vantul va fi mai activ in tinuturile estice. Maximele vor fi de la 3 la 13 grade, cam la fel cu cele de ieri.

Ca urmare a ploilor din ultimele zile exista risc de inundatii in Moldova. Codul galben expira la ora 16.

Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem din Dobrogea si Baraganul. Aici ramanem cu atmosfera mohorata. Prin Dobrogea vantul se simte mai tare, iar peste noapte vin si ceva ploi.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme inchisa, cu umezeala destul de ridicata. Temperaturile se opresc pe la 8-9 grade; tot cam asa a fost si ieri. Nu sunt anuntate ploi.

In nordul Moldovei si in Bucovina vremea este si mai neplacuta. Se raceste, in zona deluroasa apare lapovita, iar in rest o sa mai ploua. In zona este risc de inundatii. Sunt afectate mai cu seama raurile Barlad si Jijia, pe unde apar scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii locale si se pot produce cresteri importante de debite si niveluri.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme mai buna decat in estul tarii. O sa fie destul de placut la amiaza, apare si soarele in trecat, iar maximele ajung la 11-12 grade.

In tinuturile vestice o sa mai ploua si temperaturile par sa scada cu doua-trei grade. Si noaptea va fi rece: cu minime in jur de zero grade.

In Transilvania vremea va fi destul de buna in ansamblu, dar e greu de spus daca vedem soarele. Se incalzeste fata de ieri si nu sunt asteptate precipitatii.

In Oltenia avem tot vreme inchisa si ploioasa. O sa mai ploua slab si peste noapte. Nu sunt schimbari nici in regimul termic.

In sudul tarii prindem vreme urata, dar fara precipitatii pe timpul zilei. Ploile vin la noapte si par sa cuprinda zone vaste. Temperaturile sunt cam la fel ca ieri.

In Bucuresti azi avem vreme cam amestecata, cu innorari persistente, vant domol si o maxima in jur de 11 grade. Pe seara si la noapte apar din nou ploile, iar presiunea atmosferica va mai creste.

La munte o sa mai ninga si astazi. Precipitatiile vor fi mai consistente in masivele sudice si sud-vestice: in Muntii Banatului si in Meridionali se pot aduna 15 litri pe metru patrat, asta inseamna o crestere a stratului de zapada. Mai tarziu va ninge si in masivele estice. Termic nu sunt modificari.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine se arata soarele in nord-vestul tarii, dar ploile vor fi consistente in sud si sud-est. Mai apar ceva ploi si prin zonele centrale si in nord-est, la munte va ninge, iar in nordul Moldovei apar si ninsori si lapovita. Si vantul se mentine activ in regiunile estice.

Marti o sa avem vreme urata, cu ploi slabe, locale, in tinuturile sudice. La munte o sa mai fulguiasca, dar norii se risipesc peste noapte.

Miercuri prindem vreme mai buna, desi catre seara apare un nou val de ploi in regiunile nordice. Cu temperaturile nu vor fi schimbari importante.

VIDEO PROTVPLUS.RO