Temperaturi scazute, ploi in aproape toata tara si ninsori la munte, vineri. AVERTIZARE METEO pentru week-end

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, temperaturile scad si ajung la valori normale pentru aceasta data. Cerul va fi plin de nori; va ploua in sudul, in estul tarii si local prin centru si nord-vest, iar la munte va cadea lapovita.

AVERTIZARE METEO: Meteorologii au avertizat ca, de vineri dupa-amiaza pana duminica seara, vor fi ploi in sudul, estul si centrul tarii, ninsori la munte, precipitatii mixte in estul Transilvaniei si in vestul si nordul Moldovei, precum si vant in estul si sud-estul tarii, dar si la munte, unde la rafala va atinge viteze de 60-70 de kilometri pe ora.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, care este valabila de vineri, ora 13.00, pana duminica, la ora 22.00, in sudul, estul si centrul tarii, temporar, va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15-20 de litri pe metru patrat si izolat, mai ales in zona montana, 25-30 de litri pe metru patrat. La munte, la inceput vor fi precipitatii mixte, iar incepand de sambata vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste, cu rafale de peste 60-70 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in regiunile estice si sud-estice, cu viteze de 50-55 de kilometri pe ora, iar in estul Transilvaniei, precum si in vestul si nordul Moldovei, duminica vor fi precipitatii mixte.

Vremea in fiecare regiune a tarii

Citește și
primavara
Vreme neobisnuit de calda, cu temperaturi de pana la 19 grade Celsius. Prognoza meteo pana sambata
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In zonele sudice si de rasarit se vor strange cantitati mai insemnate de apa, de 15, poate 25 de litri pe metru patrat. Se inteteste si vantul. La munte, in est si sud-est va sufla cu 60-70 Km/h, iar in vestul tarii ar putea atinge viteze de 50-55 Km/h. Vom avea maxime de la 6 grade in depresiuni, pana la 13 grade in nord-vest.

In Dobrogea si in Baragan se anunta multi nori si ploi peste tot. Se vor stringe cantitati mai mari de apa si vintul va sufla tare cu viteze de 60-70 km/h. Termometrele vor indica valori de pina la 10 grade Celsius.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei asteptam vreme inchisa si ploi consistente.Cantitãtile de apã vor depãsi pe arii restranse 15 l/mp si izolat 25 l/mp.Vantul va fi nervos si temperaturile scad usor fata de ziua trecuta.

In nordul Moldovei si in Bucovina nu sunt sanse sa vedem soarele si se raceste cam peste tot. Va ploua pe spatii mari, iar la munte asteptam lapovita. Vantul va sufla tare, cu rafale de peste 60 - 70 km/h.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures, atmosfera va fi inchisa, insa ploile vor veni doar sporadic.Maximele termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

In vestul tarii, cerul va fi acoperit de nori si vor veni cateva ploi izolate si neinsemnate cantitativ. Vantul se va inteti temporar cu viteze de 50-55 km/h si valorile termice vor scadea usor. In judetul Caras-Severin, este cod galben de ceata densa pana la ora 8. Vizibilitatea este redusa local sub 200 m si izolat sub 50 m.

In tinuturile centrale se anunta multi nori si temperaturi in scadere chiar si cu 10 grade fata de ziua trecuta. Va ploua local, iar la munte vor fi precipitatii mixte. In zonele de munte, pe arii restrinse se vor strange cantitati de apa de 15 l/mp si izolat 25 l/mp si vintul va avea intensificari.

In sud-vestul tarii avem vreme inchisa si ploi peste tot. Se vor strange cantitati mai insemnate de apa si vantul va fi nervos. Temperatura aerului, va ajunge pina la valori de 13 grade Celsius.

Aceeasi situatie si pentru sudul tarii: multi nori, ploi consistente si un vant intens, cu rafale de 60-70 km/h. Maximele termice vor ajunge pana la 10 grade Celsius.

In Bucuresti, astazi asteptam vreme cam neplacuta, cu ploi in mai mult reprize si un vant intens. Va fi mai racoare decat ieri: maxima se va opri pe la 9 grade Celsius.

La munte se raceste si vom avea vreme rea, cu precipitatii si vant puternic. Pe timpul zilei va fi lapovita, iar la noapte vor domina ninsorile. In Carpatii Orientali si in Meridionali se pot acumula 25 de litri de apa pe metru patrat.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

VIneri se raceste si vom avea vreme inchisa cu ploi mai ales in sudul si estul tarii, vant intens si lapovita pe la munte.

Sambata, prin vest si nord-vest apare putin soarele. In rest ramanem cu atmosfera inchisa; o sa ploua in sud-vestul si nord-estul tarii si local prin sud-est. In Transilvania estica si prin Bucovina se anunta lapovita, iar la munte domina ninsorile.

Duminica mai vin ceva ploi prin sudul, estul si centrul tarii. La munte vor fi ninsori locale, iar in estul Transilvaniei si in dealurile din nordul Moldovei mai apare putina lapovita.

Luni, in est si sud-est innorarile persista si o sa picure trecator. La munte se mai anunta ceva lapovita. In rest asteptam vreme buna si temperaturi in crestere usoara. Maximele se vor situa intre 5 si 15 grade.

In Bucuresti, astazi asteptam vreme cam neplacuta, cu ploi in mai multe reprize si vant intens. Va fi mai racoare decat ieri: maxima se va opri pe la 9 grade. Maine cerul se va mentine noros si mai ales dimineata e posibil sa cada 2-3 stropi de ploaie. Vântul va fi activ si temperatura aerului va creste usor.

Duminica norii vor fi numerosi si mai sunt sanse sa vina cateva ploi slabe. Vântul se va mentine activ si maxima termica va urca pina la 10 grade Celsius.

Ziua de luni, ne aduce vreme predominant inchisa. E posibil sa ploua slab si trecator si vintul o sa mai aiba unele rabufniri. La amiaza se vor inregistra in jur de 11 grade.

Ajungem in zona de munte unde astazi se raceste si vom avea vreme rea, cu precipitatii si vant puternic. Pe timpul zilei va fi lapovita dar la noapte vor domina ninsorile! In Carpatii Orientali si in Meridionali se pot acumula 25...30 de litri de apa pe metru patrat.

Sambata, cerul ramane acoperit de nori; va ninge in cea mai mare parte a zonei montane, iar vantul va mai avea unele porniri.

Duminica se anunta inca o zi mohorata, cu ninsori locale si vant intens in zonele de creasta. Luni vremea se imbuneaza si temperaturile cresc usor. Soarele se arata peste tot, dar mai poate aparea putina lapovita in masivele sudice si in cele estice.

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Temperaturile scad si vom avea parte de ploi pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii. Prognoza pe urmatoarele zile
Temperaturile scad si vom avea parte de ploi pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii. Prognoza pe urmatoarele zile

Vremea este tot calda si joi, desi temperaturile scad fata de zilele trecute. Dimineata va ploua pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii; e posibil sa picure si prin centru, iar maximele se vor situa intre 8 si 18 grade.

Vreme neobisnuit de calda, cu temperaturi de pana la 19 grade Celsius. Prognoza meteo pana sambata
Vreme neobisnuit de calda, cu temperaturi de pana la 19 grade Celsius. Prognoza meteo pana sambata

Miercuri se anunta inca o zi neobisnuita de calda pentru acest moment al anului. Vom avea din nou atmosfera schimbatoare, cu innorari, dar si momente insorite.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.