Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile. Anunțul făcut de ANM


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 08:49
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 07:38
Categorie: Vremea

Duminică temperaturile scad în jumătatea vestică a țării, însă va fi în continuare cald pentru luna noiembrie.

Dimineața o să plouă trecător prin vest și sud-vest, iar către seară și prin sud și centru. Vântul va fi mai intens la munte la alitudini mari dar pe spații restrânse și în Moldova. Maximele termice vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade Celsius.

Vremea pe regiuni
 


În Dobrogea și Bărăgan
se anunță încă o zi plăcută, cu mult soare și temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. Spre seară se adună norii și o să plouă mai ales pe timpul nopții.


Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei va fi frumos și neobișnuit de cald. Vântul va fi insistent și la amiază termometrele vor indica până la 22 de grade Celsius.


Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina. Vântul se întețește, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.


În nordul Transilvaniei și prin Maramureș vor fi înnorări și ploi trecătoare. Se răcorește ușor și la amiază vor fi cel mult 16 grade Celsius, valori ridicate pentru luna noiembrie.


Și în vestul țării așteptăm ploi locale, îndeosebi în prima parte a zilei. Mai scad temperaturile și după prânz se vor înregistra în jur de 17 grade. Avem o avertizare cod galben de vânt intens, valabilă până la ora 10, pentru zona de munte din județul Caraș-Severin. La altitudini de peste 1800 de metri, la rafală se vor atinge viteze de 90...110 km/h.


Și în Transilvania va fi cald pentru o zi de noiembrie. Vom avea vreme frumoasă, până spre seară, când se adună norii și vin câteva ploi. Vântul va sufla tare pe crestele montane, iar termometrele vor indica 17 grade în Brașov. Până la ora 10, este cod galben de ceață densă pentru județul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.


În Oltenia
, dimineața sunt anunțate înnorări și ploi locale. Temperaturile scad ușor, dar vor depăși în continuare valorile normale pentru luna noiembrie.


În regiunile sudice prindem vreme bună în ansamblu, dar către seară și mai ales în prima parte a nopții sunt anunțate ploi trecătoare. După prânz se vor atinge 24 de grade Celsius în Lunca Dunării.


În București urmează încă o zi caldă și plăcută. După prânz, în termometre vor fi 21...22 de grade Celsius. Spre seară, norii se înmulțesc treptat și cresc șansele de ploaie slabă.


La munte, în primele ore ale zilei o să plouă în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, iar spre seară și în rest. Vântul va prinde putere pe creste, unde la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 80 km/h și se încălzește ușor.

 

Prognoza meteo pe 3 zile


București

 

În București, luni  se anunță soare și vânt activ; 21 de grade pe la prânz și 5...6 grade la sfârșitul nopții următoare.

Chiar și marți va fi vreme plăcută, deși maxima mai coboară un pic și se oprește pe la 19 grade.

Miercuri vremea se menține caldă pentru luna noiembrie. Pe timpul zilei se anunță soare și atmosfera plăcută, dar la lăsarea serii se adună norii și s-ar putea să plouă. Vântul va fi activ, maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima va ajunge pe la 11 grade.

La munte
 


Luni vedem soarele și va domina timpul frumos. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

Marți se face mai cald. Va ploua pe arii restrânse în masivele sudice și vestice îndeosebi seara. Vântul se întețește la altitudini mari.

Miercuri vremea se va menține caldã pentru data din calendar. Ploile vor uda masivele vestice și vântul va prinde putere pe crestele montane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO