Temperaturi specifice lunii mai, în weekend. Zonele unde se vor atinge și 24 de grade

Ultima actualizare: 09-11-2019 08:48

Sâmbătă avem vreme frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit. Norii apar sporadic, vântul se întețește la munte și prin Banat, iar maximele pleacă de la 16 grade în depresiuni și ajung pe la 24 de grade în sudul Munteniei și al Dobrogei.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan se anunță încă o zi plăcută, cu soare, câțiva nori și temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului.


Căldură neobișnuită găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Temperaturile mai câștigă 2...3 grade față de vineri. Domină atmosfera însorită, iar maximele ating în jur de 22 de grade.
 

În nordul Moldovei și în Bucovina se face din nou foarte cald pentru acest moment al anului. Scăpăm de ploi, cerul se degajează treptat și temperaturile urcă până la 21...22 de grade.


Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se încălzește simțitor și temperaturile cresc cu vreo 8 grade față de vineri. Norii se risipesc. Nu mai sunt semne de ploaie și atmosfera devine foarte plăcută după prânz.


Și în ținuturile vestice găsim soare, vreme bună și temperaturi cu mult peste limitele normale. Vântul devine mai insistent în Banat. Pe seară încep să se adune norii, iar sâmbătă noapte vin câteva ploi, în special averse.
 

Și în Transilvania va fi nefiresc de cald pentru o zi de noiembrie. Vom avea vreme frumoasă, fără ploi, dar cu un vânt mai intens în zonele de munte.
 

În Oltenia, dimineața sunt ceva condiții de ceață, dar peste zi prindem vreme plăcută și temperaturi în creștere. Norii revin însă după lăsarea nopții și vor aduce ploi locale.
 

Și în sudul țării, începem ziua cu puțină ceață pe la câmpie. Apoi se arată soarele și temperaturile ajung din nou la valori cu mult peste limitele normale.


În București, se menține vremea frumoasă. Va fi în continuare neobișnuit de cald și pe la amiază se vor atinge 23 de grade. Vreme bună avem și sâmbătă noapte. Minima, mai potrivită pentru o noapte de septembrie, ajunge pe la 11 grade.


Și la munte, găsim timp frumos și temperaturi ridicate. Pe seară se adună câțiva nori, dar ploile încep abia după lăsarea nopții și vor fi averse sporadice în masivele din vestul și nordul țării.

 

Prognoza meteo pe 3 zile

 

București
 

În București, se menține vremea frumoasă. Și duminică prindem soare și vreme foarte caldă, cam de luna mai sau septembrie.

Duminică noapte s-ar putea să cadă 2...3 stropi de ploaie.
 
Luni se anunță soare și vânt activ. 21 de grade pe la prânz și 5...6 grade la sfârșitul nopții următoare.
 
Chiar și marți va fi vreme plăcută, deși maxima mai coboară un pic și se opreate pe la 19 grade.

La munte
 


La munte, găsim timp frumos și temperaturi ridicate. Pe seară se adună câțiva nori, dar ploile încep abia după lăsarea nopții și vor fi averse sporadice în masivele din vestul și nordul țării.
 
Vreme bună și duminică, mai ales în masivele estice și pe Valea Prahovei. În Apuseni și în vestul Meridionalilor vor fi ceva ploi.

Luni se mai răcorește și temperaturile tind spre normal, însă vedem soarele și domină timpul frumos.
 
Marți se încălzește la loc, se întețește vântul și apar și câțiva nori de ploaie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO