Căldură înăbușitoare în mare parte din țară. Care este prognoza pentru începutul săptămânii viitoare

Ultima actualizare: 15-08-2021 10:06

Astăzi se încălzește și mai tare. Canicula se extinde în jumătatea sud-vestică a țării, pe unde crește și disconfortul termic.

Ploile apar sporadic în zonele de munte, iar maximele pornesc de la 27...28 de grade pe litoral și ating 36...37 de grade în Banat și în Oltenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici rămânem cu atmosfera însorită și se face mai cald decât ieri. Temperaturile urca până la 33 de grade în zona Bărăganului și doar pe litoral găsim valori mai modeste, de 27...28 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem vreme frumoasă, foarte puțini nori și temperaturi cu 2...3 grade mai ridicate decât ieri. Vântul nu prea se simte și maximele ajung la 32...33 de grade, la umbră.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se face foarte cald după prânz. Temperaturile trec de 30 de grade; norii apar destul de rar și doar pe la munte, mai pe seară, s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem soare, câțiva nori de vreme bună și o amiaza călduroasă, cu 32...33 de grade, la umbră. La noapte se înnorează și vin câteva averse, cu descărcări electrice și scurte intensificări de vânt.

În vestul țării, aerul se încinge și mai tare, iar după-prânz se instalează canicula și indicele de confort termic depășește nivelul critic, de 80 de unități. În Banat se ating 36...37 de grade, iar în Crișana e posibil să plouă după lăsarea nopții.

În Transilvania avem o dimineață răcoroasă în depresiuni, pe unde a apărut și ceața. Acum sunt în jur de 8 grade la Miercurea Ciuc, dar peste zi temperaturile cresc simțitor. În vestul provinciei se ating 34...35 de grade și crește disconfortul termic, iar pe la munte apar câteva reprize de ploaie.

În Oltenia, căldura va fi greu de suportat. O să avem caniculă, 36...37 de grade, la umbră și o atmosferă înăbușitoare. Nu sunt speranțe de ploaie și nici vântul nu prea ne ajută.

Căldura se intensifica astăzi și în ținuturile sudice. Temperaturile se apropie de pragul caniculei și disconfortul termic se accentuează după prânz.

 

Vremea în țară

 

Astăzi se încălzește și mai tare, canicula se extinde în jumătatea sud-vestică, pe unde crește și disconfortul termic. Ploile apar sporadic în zonele de munte, iar la noapte o să plouă puțin și în nord-vest.

Căldură mare avem și luni; caniculă și atmosferă sufocantă în vestul și în sudul țării; înnorări și câteva averse, în ținuturile nordice, prin centru și la muunte.

Marți, temperaturile scad în vestul și în nordul țării, dar în celelalte zone va fi în continuare foarte cald. În regiunile sudice avem din nou caniculă, un stres termic major și 39 de grade în Lunca Dunării. Spre seară apar și ploile. Se extind în vest, nord și la munte și vor fi averse abundente, cu grindină și vijelii.

Miercuri, instabilitatea cuprinde aproape toată țara și apar ploi torențiale, cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. În vest, nord și centru se face mai răcoare decât ar fi normal, iar în sud maximele se opresc pe la 33 de grade.

 

Vremea în București

 

În București, soarele încălzește rapid atmosfera și o să avem o amiază caniculară, cu 35 de grade, la umbră și un aer foarte greu de respirat. Urmează o noapte liniștită, cu cer curat, 19 grade în centru, și 16 grade la marginea orașului.

Și luni avem o zi toridă, cu cer senin, 36 de grade în termometre și un disconfort termic foarte ridicat.

Marți, temperatura urcă până la 37 de grade și atmosfera devine înăbușitoare după prânz. În a doua parte a nopții se înnorează, dar e puțin probabil să plouă.

Miercuri căldura se domolește și o să avem cel mult 31...32 de grade pe la amiază. Mai târziu crește instabiitatea și apar averse destul de consistente, cu vânt puternic, poate și grindină.

 

Vremea la munte

 

La munte se face mai cald decât ieri, iar după-amiază se adună norii și s-ar putea să apară câteva ploi rapide și zgomotoase. În cea mai mare parte a zilei avem soare, vreme bună și temperaturi agreabile.

Luni continuă vremea frumoasă și se mai încălzește puțin. După-amiază se înnorează și e posibil să vină câteva ploi de scurtă durată.

Vreme bună avem și marți. Temperaturile continuă să crească, iar mai pe seară revin condițiile de ploaie. Până atunci avem cer senin și un vânt mai insistent în zonele de creastă.

Miercuri rămânem cu vremea caldă, dar se adună norii și după prânz vin și ploile. Acestea cuprind mai întâi masivele vestice și nordice, apoi se extind în toată zona montan. Vor fi averse torențiale, cu descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii.

 

Vremea pe litoral

 

La mare găsim vreme frumoasă și condiții exelente de plajă: cer senin, briză activă și până la 28...29 de grade prin stațiuni. Apa mării va avea în jur de 25 de grade, iar vremea va arăta la fel și în prima parte a săptămânii.

Luni se mai încălzește puțin și avem tot vreme frumoasă, cu cer senin și briză activă după-amiază. 30 de grade vor fi în stațiuni, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Marți avem vreme caldă. Norii apar sporadic, vântul suflă domol, iar temperaturile câștiga câte un grad și se vor înregistra 31 de grade în aer și 25 de grade în apă.

Miercuri, atmosfera devine ușor instabilă. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și, din când în când, apar câteva averse însoțite de descărcări electrice. Pe plajă vom avea până la 30 de grade, iar în apă vor fi tot 25 de grade.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO