Atmosfera instabila, cu innorari si ploi frecvente in aproape toata tara. Cum va arata vremea in weekend

18-08-2016 07:34


Ziua de joi ne-aduce vreme cam instabila, cu innorari si averse in multe zone. Maximele termice se vor situa intre 22 si 32 de grade.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme destul de buna. Norii se-aduna trecator si ar putea sa aduca o ploaie de scurta durata. Vantul este mai activ in zona litoralului, iar temperaturile se mentin la valori potrivite momentului.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim atmosfera schimbatoare. Va ploua in mai multe reprize pe parcursul zilei; se va si soarele din cand in cand. Maximele, un pic mai scazute decat miercuri, se vor opri pe la 30 de grade.

In jumatatea nordica a Modovei apar mai multe perioade cu innorari consistente si ploi in aversa. Ar putea sa cada grindina si se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Vom avea maxime de la 22 la 27 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures instabilitatea creste; ploile apar mai devreme, iar temperaturile scad usor. Pleaca de pe la 22 de grade si nu vor depasi 24 de grade.

Se strica vremea si in tinuturile vestice. Vor fi perioade cu innorari consistente; averse, descarcari electrice si rabufniri de vant. Si aici va fi un pic mai racoare decat miercuri. Maximele se vor opri la 27 de grade.

Vremea devine instabila si in centrul Romaniei. Va ploua in mai multe reprize, iar ploile vor veni cu tunete, fulgere si vant intens. E posibil sa cada grindina si izolat se vor acumula cantitati mai mari de apa.

In sud-vest norii se-aduna trecator si mai spre seara ar putea sa aduca o aversa-doua. Temperaturile, comparabile cu cele de miercuri, ajung pe la 31-33 de grade.

Si in tinuturile sudice avem timp frumos in prima parte a zilei; dar pe inserat si la noapte cresc sansele de ploaie. In regimul termic nu sunt schimbari importante fata de ziua trecuta. In Lunca Dunarii se vor atinge 33 de grade.

Si in Bucuresti norii apar in orele serii si la noapte si vor aduce o aversa, doua. Pana atunci: vreme frumoasa, cu soare si o maxima in jur de 30 de grade. Spre dimineata termometrele vor indica 18 grade.

La mare: atmosfera insorita si temperaturi potrivite momentului. Nu sunt semne de ploaie; dar catre seara vantul prinde putere. Maximele ajung la 27-28 de grade; in apa vor fi cam 23 de grade.

La munte instabilitatea creste dupa pranz. Aversele vin pe zone vaste, cu tunete, fulgere si vant intens. Vor fi si conditii de grindina si s-ar putea strange cantitati insemnate de apa.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Vineri doar in sud-est si in nord-vest gasim timp frumos. In rest vin alte ploi zgmotoase si se mai pot strange cantitati insemnate de apa.

Sambata: soare in prima parte a zilei si cateva averse pe inserat la deal si la munte. Temperaturile cresc, iar in sud si sud-est vremea devine calduroasa.

Duminica se face si mai cald: vom avea o amiaza calduroasa in toate zonele de campie si podis. Noaptea in vest si nord-vest revine instabilitatea.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO