COD GALBEN de ploi si ninsori in peste 20 de judete din toata tara. Temperaturile scad sub 0 grade

×
Codul embed a fost copiat

O atentionare cod galben, de ploi si ninsori le va da putin planurile peste cap romanilor din 20 de judete, care sperau ca vor avea parte de o zi insorita.

Meteorologii anunta ca vantul va fi napraznic si va biciui zona de munte, cu 90 de kilometri la ora. Din pacate, si temperaturile vor scadea vertiginos.

Atentionarea intra in vigoare duminica, la ora 18.00, si se incheie luni, la ora 15, in prima zi din saptamana patimilor.

In tot acest interval, in Transilvania, Moldova si in zona de munte, sunt asteptate ploi insemnate cantitativ. Vremea va fi extrem de rece pentru acesta perioada, iar lapovitza si ninsoarea vor cadea in cantitati importante, care, local, pot ajunge la 20-25 de litri pe metru patrat.

Mai grav este ca se vor inregistra si minus 5 grade Celsius pe timpul noptii.

Citește și
ploaie
Astazi vin ploile, iar vremea se va raci . Prognoza meteo pana la sfarsitul saptamanii
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In Transilvania, Moldova si in zona montana, in seara zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, indeosebi in estul tarii, si de peste 80-90 km/h la munte.

In cursul zilei de duminica vor fi ploi insemnate cantitativ la munte, precum si in centrul si estul tarii (local peste 20...25 l/mp).

Cum sa ne jucam cu un copil mic. 7 idei de jocuri pentru un micut fericit

 

Duminica, 08.04.2012:

Vremea se va raci in toate regiunile. Ziua cerul va fi mai mult noros si va ploua in jumatatea de est a teritoriului si pe arii mai restranse in rest. Ploile vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si izolat 30 l/mp.

Spre seara si in cursul noptii cerul se va degaja in regiunile vestice, iar precipitatiile, in restrangere spre est si sud-est, se vor transforma in lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a Transilvaniei si Moldovei.

Top 5 jocuri pentru un weekend super distractiv in familie

In zona de munte vor predomina ninsorile. Vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in sudul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 - 6 grade in nordul si centrul tarii pana in jur de 18 grade in sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 si 5 grade.

Spre dimineata vor fi conditii de formare a ghetusului, iar in jumatatea de nord-vest a tarii si izolat in zonele deluroase din restul teritoriului se va produce bruma.

Presiunea atmosferica va creste in a doua parte a intevalului.

 

Luni, 09.04.2012:

Vremea va fi rece. Cerul va prezenta innorari temporare in regiunile sudice unde, pe arii restranse mai ales in prima parte a intervalului, vor mai fi precipitatii.

Top 7 parcuri pentru copii in Bucuresti. Unde va puteti distra cu bani putini

La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei, indeosebi in estul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 14 grade, iar cele minime se vor situa intre -6 si 4 grade, mai scazute in depresiuni pana spre - 10 grade. Spre sfarsitul intervalului se va semnala bruma pe arii extinse in jumatatea nordica a tarii si pe arii mai restranse in rest.

Presiunea atmosferica va continua sa creasca.

 

Marti, 10.04.2012:

Vremea va fi frumoasa, dar se va mentine rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, mai mult senin in cursul noptii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate in est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -7 si 3 grade. Local in nordul si centrul tarii, precum si in zonele deluroase din restul teritoriului, se va produce bruma.

Uite cum arata Terra Park, cel mai mare parc de distractii din Bucuresti

 

Miercuri, 11.04.2012:

Vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfârsitul intervalului in regiunile vestice unde izolat vor fi ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate in est si sud-vest.

Tmperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -2 si 8 grade.

LA MUNTE

2012.04.08 ora 09 - 2012.04.09 ora 09, Duminica

Vremea se va raci accentuat. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla tare, indeosebi pe creste. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp.

2012.04.09 ora 09 - 2012.04.10 ora 09, Luni

Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse in Carpatii Orientali si Carpatii Meridionali in prima parte a zilei, vor mai fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Vantul va prezenta intensificari locale, indeosebi pe creste, pe parcursul zilei. Valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul precedent.

2012.04.10 ora 09 - 2012.04.11 ora 09, Marti

Vremea va fi frumoasa, dar se va mentine rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Valorile termice vor fi in crestere usoara fata de intervalul anterior.

2012.04.11 ora 09 - 2012.04.12 ora 09, Miercuri

Vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali, cand izolat vor fi precipitatii slabe. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari pe creste.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Atentionare METEO: cod galben de ploi si NINSORI in noaptea de Florii
Atentionare METEO: cod galben de ploi si NINSORI in noaptea de Florii

Harta in text. Administratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie anunta ca acest sfarsit de saptamana nu ne va aduce vremea placuta pe care ne-am fi dorit-o de Florii.

Astazi vin ploile, iar vremea se va raci . Prognoza meteo pana la sfarsitul saptamanii
Astazi vin ploile, iar vremea se va raci . Prognoza meteo pana la sfarsitul saptamanii

Joi se vor mentine temperaturile din ziua anterioara, ajungand la maxime de 26 de grade si minime cuprinse intre 4 si 14 grade. Ceva mai frig va fi pe litoral, unde temperatura maxima va fi de 18 grade.

Estimare ANM: cum va fi vremea de Paste si la ce ne putem astepta in luna mai
Estimare ANM: cum va fi vremea de Paste si la ce ne putem astepta in luna mai

Daca ati planificat vacanta de Paste si de 1 Mai la munte sau la mare, trebuie sa aflati daca nu cumva frigul sau ploaia o sa va strice distractia. Cititi estimarea meteo pentru luna aprilie si inceputul lunii mai.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.