ANM a emis un Cod galben de caniculă în aproape toată țara

28-08-2020 10:32


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un Cod galben de caniculă și disconfort, valabil în regiunile de câmpie și de podiș.

Meteorologii au anunțat că în perioada 29, 30 și 31 august disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Prognoza pentru weekend

Vremea în București

În Bucureşti, după o dimineaţă plăcută, la amiază se face din nou foarte cald. Maximă ajunge la 34 de grade. Norii apar destul de rar şi nici vântul nu prea se simte.

Sâmbătă, începem un episod cu vreme calniculara şi stres termic accentuat. O să avem cer senin şi arşiţă mare la amiază, când se vor atinge 37 de grade, la umbră.

La fel va fi şi dumincă: soare nemilos, caniculă şi atmosferă sufocantă în miezul zilei.

Căldura va fi greu de suportat şi la început de săptămână. Maximă va ajunge pe la 36 de grade, dar vom resimţi peste 40 de grade şi disconfortul termic va crea probleme.

Vremea la munte

La munte găsim vreme vreme frumoasă şi temperaturi suportabile, dar în weekend se încălzeşte destul de mult şi aici. Vineri avem o zi plăcută, cu vânt mai intens în zonele de creastă.

Sâmbătă se înseninează şi temperaturile cresc simţitor. Vântul mai are unele răbufniri, la altitudini mari.

Duminică, aproape nicio schimbare: cer curat, temperaturi ridicate şi un vânt destul de activ.

Şi luni avem soare şi vreme bună. Doar în masivele vestice încep să se adune norii şi apar condiţii de averse, iar vântul prinde putere în Munţii Banatului.

Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea rămâne caldă şi frumoasă. Vineri nu prea zărim norii şi temperaturile ajung pe la 28 de grade.

Şi sâmbătă avem condiţii foarte bune de plajă: cer senin şi briza activă. Sâmbătă-noapte, însă, e posibil să apară ceaţă.

Duminica prindem încă o zi însorită şi caldă, cu puţină ceaţă în orele dimineţii.

Iar luni continua vremea frumoasă şi se face mai cald. Maximele urcă spre 30 de grade, însă dimineaţa şi noaptea mai sunt ceva condiţii de ceaţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO