Renascuta din propria cenusa, sala de concerte de la “Ion Vidu” isi redeschide portile

Ultima actualizare: 30-05-2012 03:45
tobe

Liceul de muzica din Timisoara gazduieste o competitie internationala, la opt luni dupa ce sala sa de concerte a fost mistuita de flacari.
 

Evenimentul de inaugurare a salii este dedicat celei de-a doua editii a Concursului International de Percutie, care este unic in Romania si in sud-vestul Europei.

“Este primul eveniment de amploare ce are loc in sala, dupa incendiul din martie. Noi am mai avut repetitii, dar este prima actiune deschisa publicului”, a declarat Sanda Moldovanu, director adjunct al Colegiului National de Arta “Ion Vidu”.
Participantii la concurs vin din Ungaria, Romania si Bulgaria, iar premiile puse la bataie sunt instrumente de percutie si sume de bani.

Lucrarile pentru refacerea salii de concerte au vizat refacerea panoului de lemn la scena, refacerea parchetului, zugravirea intregii sali si a tavanului. Fondurile pentru constructie au venit din concerte de caritate sustinute de elevi, din donatii si de la Ministerul Educatiei, care a contribuit cu suma de 100. 000 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO