Control cu miros de carne expirata. Din 10 magazine controlate, la 10 au fost gasite nereguli

Ultima actualizare: 13-10-2012 18:48
Carne

Carne expirata, fara termen de valabilitate afisat sau cu o compozitie care poate pune in pericol sanatatea consumatorilor. Toate au fost gasite de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului in magazinele din Timisoara.

La Timisoara, din 10 magazine controlate de catre reprezentantii Oficiului pentru Protectia Consumatorului, 10 au primit sanctiuni. Vizate au fost preparatele din carne, care nu s-au incadrat in normele impuse de regulament.

"Cele mai grave abateri au fost legate de data de expirare a produselor", a declarat Marinela Ilias, directorul OPC Timis.

Unul dintre magazine avea preparatele expirate, dar nu se dadea inapoi de la comercializarea acestora, iar un altul nu avea inscriptionata durata de valabilitate a produselor.

De asemenea, au fost culese probe de la anumite produse, si in urma expertizei acestora, a reiesit ca au o compozitie care poate pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Nici informarea consumatorului se pare ca nu este importanta pentru comercianti. Doi dintre operatorii amendati nu aveau etichete atasate produselor, in care sunt obligati sa precizeze compozitia, provenienta si tipul produsului respectiv.

Abaterile i-au costat scump pe comerciantii necinstiti. Au fost acordate sanctiuni in valoare de 36.000 de lei si s-au confiscat aproximativ 230 de kilograme de preparate din carne.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO