Concert de fanfara, depunere de coroane si slujbe religioase in numele eroilor, la Ziua Armatei

Ultima actualizare: 28-05-2012 09:00
fanfara militara

Anul acesta, evenimentele dedicate Zilei Armatei Romane au inceput inca din seara zilei de 24 octombrie, la Garnizoana Timisoara.

Sarbatoarea a fost una dubla, in acelasi timp fiind marcata si Ziua Bibliotecii Judetene. Manifestarea a fost deschisa pentru publicul larg, iar cei prezenti au avut ocazia sa se bucure de o expozitie de arme si manuscrise militare. Carti de patrimoniu, presa militara, atlas al uniformei armate franceze si multe altele au fost admirate de curiosi.

Continuarea sarbatoririi Armatei Romane are loc astazi la Timisoara prin diverse actiuni organizate de Garnizoana Timisoara. In Parcul Central, evenimentele au debutat cu intonarea imnului de stat. Monumentul Ostasului Roman va fi locul unde vor fi depuse coroane de flori si vor fi oficiate slujbe de pomenire, in numele celor si-au pus viata in slujba poporului roman.

Pentru iubitorii de muzica militara, Fanfara Garnizoanei Timisoara va interpreta un concert de fanfara in zona Pietei Libertatii, in jurul orei 12.00.

25 octombrie 1944 a fost ziua in care militarii Diviziei a-9-a Infanterie au eliberat, la Carei, intregul teritoriu aflat sub dominatie straina. Timp de 15 ani, sarbatoarea se oficia pe 2 octombrie. Din 1959 pana astazi, aniversam, pe 25 octombrie, Ziua Armatei Romane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO