Au iesit basma curata. Profesorii aradeni care i-ar fi ajutat pe candidati la BAC au scapat de dosar


Ultimul update: Duminica 26 August 2012 16:42
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2011 13:32
Categorie: Arad
Bacalaureat romana

Niciun dosar de cercetare penala nu a fost deschis pe motiv ca le-ar fi suflat candidatilor in timpul examenelor, desi inspectoratul scolar anunta in vara ca a descoperit asemenea situatii pe imaginile video inregistrate in salile de clasa.

Biroul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalului Arad, care are competenta solutionarii dosarelor de mica coruptie, a anuntat, vineri, ca procurorii nu deruleaza nicio ancheta privind desfasurarea bacalaureatului.

Nici politistii nu au in lucru astfel de dosare, iar sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Mirela Aldescu, a declarat ca suspiciunile privind fraude la bacalaureat nu au mai ajuns in atentia anchetatorilor, dascalii vizati fiind sanctionati doar pe linie administrativa.

Este vorba de cativa profesori care au fost identificati pe imaginile video suprinse in salile de examinare si care le sopteau candidatilor. “Acestia au fost sanctionati disciplinar prin interzicerea participarii la bacalaureat pe o perioada de cinci ani”, a precizat Aldescu.

Dascalii aradeni au scapat usor, avand in vedere ca in urma sesiunii din vara a bacalaureatului, conducerea ISJ Arad anunta ca a identificat pe imagini profesori care ajutau candidatii si ca acestia vor fi deferiti justitiei.

 

Sursa: Pro TV

Tags: arad, profesor, bac, frauda,

VIDEO PROTVPLUS.RO