Cavouri cu turnulete, doar cu aprobarea consilierilor. Vezi regulamentul cimitirelor din Timisoara

Ultima actualizare: 30-10-2012 20:57
cimitir

Tiganii isi vor mai putea construi capele impunatoare doar cu aviz de la Consiliul Local, iar cei care trec prin cimitirele din Timisoara nu vor mai avea voie sa fumeze sau sa cante. Consilierii locali au votat azi noul regulament al cimitirelor.

 

Edilii timisoreni s-au intalnit in aceasta dupa-amiaza pentru a vota regulamentul de functionare a cimitirelor si crematoriilor din oras. Ridicarea de cavouri cu turnulete va fi interzisa, intrucat proiectul si-a propus sa opreasca fenomenul caruia tiganii i-au dat o tot mai mare amploare in ultimii ani.

In vechiul regulament, inaltimea capelelor si a mausoleelor nu putea depasi 1,8 metri, iar acestea puteau fi ridicate numai cu un permis eliberat de Directia de Patrimoniu si un aviz de la Institutia Arhitectului Sef. Tiganii au sfidat insa legea in numeroase randuri si au construit cavouri cu turnulete de aproape 5 metri.

Din luna aprilie si pana in prezent s-au inregistrat sapte solicitari pentru constructia de capele supraterane, dar niciuna dintre acestea nu a fost aprobata.

O noua prevedere in regulamentul cimitirelor si crematoriilor se refera la interzicerea accesului persoanelor aflate in stare de ebrietate. Nici persoanele imbracate indecent si nici copiii in varsta de pana la 10 ani, neinsotiti, sau cu animale domestice, nu vor avea voie in cimitire.

Totodata, in cimitir vor fi interzise consumul de alcool, consumul de seminte, fumatul si cantatul, mai putin muzica aprobata prin ceremonie.

Noul regulament acorda dreptul ca, dupa 7 ani de la data decesului, osemintele sa fie deshumate in orice perioada a anului, fara avizul organului sanitar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO