„Zăpada mieilor”, motiv de bucurie pentru schiori. Vor face Paștele pe pârtie


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 20:53
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2019 19:07
Categorie: Stiri Turism

Zăpada mieilor nu este doar o vorbă în vânt. A nins ca-n poveşti la Sinaia, iar în Valea Dorului s-a schiat ca în plină iarna.

La peste 1800 de metri altitudine, temperaturile au coborât sub 0 grade şi a bătut viscolul. Iar după cum arată prognoza de 1 mai acolo va fi zăpadă, destulă pentru schi şi săniuş.

Două anotimpuri complet diferite şi-au făcut loc, deodată, în staţiunea Sinaia. În vreme ce, în vale, soarele mângâia generos copacii înfloriţi, la Cota 2000 viscolea ca în toiul iernii. Veniţi din Israel, niște tineri s-au tăvălit prin zăpada pentru prima dată în viaţa lor.

Turist din Israel: „Ne distrăm foarte tare. Am venit acum o jumătate de oră şi încă ne mai jucăm în zăpadă."

Fulgii mari de zăpadă, snowmobilul şi câinele salvamontiştilor au fost tot atâtea experienţe inedite pe care străinii veniţi din zone calde ale globului au ţinut să le imortalizeze. Au ignorat gerul şi viscolul, deşi erau îmbrăcaţi total nepotrivit.

Nae Cojanu, salvamont Sinaia: „E aprilie, dar uite că ninge. Avem zăpadă ca şi în decembrie. Pârtiile sunt chiar bune, zăpada e tare, dimineaţă a fost minus 1 grad."

Iarna prelungită din munţii Bucegi este o binecuvântare pentru schiori şi snowboarderi. Pe cei mai mulţi dintre ei, Pastele ortodox şi 1 mai îi vor prinde tot pe părţii.

Schior: „Sus, e iarnă în toată regula. Cu siguranţă de Paşti o să venim să ciocnim ouăle şi să mâncăm cozonac aici.”

Salvatorii montani îi avertizează pe turişti ca vremea schimbătoare de la munte poate întinde capcane celor plecaţi în drumeţie.

Sâmbătă seară, un grup de 5 tineri din Germania, veniţi nepregătiţi pentru munte, au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor din Buşteni după ce s-au rătăcit pe o potecă din masiv.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

De Paște, unii turiști din România s-ar putea bucura de sporturile de iarnă
Zăpadă abundentă pe Transalpina. Drumarii au scos utilajele de deszăpezire
Transalpina nu poate fi vizitată de Paște. Zăpada atinge și 2 metri înălțime
VIDEO PROTVPLUS.RO