Satul uitat din România, lăudat de presa din Spania: "E un loc binecuvântat"


Ultimul update: Sambata 20 Aprilie 2019 09:25
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2019 08:06
Categorie: Stiri Turism

Pentru vacanţa care stă să înceapă, puteţi lua în calcul şi satul Bazna, din judeţul Sibiu.

Aşezarea săsească, veche de 7 secole, vă întâmpină cu privelişti încântătoare şi cu ape minerale, în care puteţi să vă scăldaţi. Publicaţia spaniolă ''El Pais'' aşeză ''Bazna'' pe primul loc, într-un top al celor mai frumoase sate de la noi.

Într-un loc ca acesta, dimineţile turiştilor încep cu un mic dejun ţărănesc: pastă de jumări, fasole bătută, zacuscă, telemea, iaurt şi dulceaţă de casă şi nu în ultimul rând, sirop de şoc.

Turistă: "Mai ales din ritmul ăsta alert, chiar este o evadare. Nu ştim ce să mâncăm mai întâi."

Turist: "Un peisaj extraordinar fotografic şi fotogenic. Cu colinele Transilvaniei, dealurile, pădurile. Este un loc unde efectiv îţi găseşti liniştea, o oază de relaxare şi binedispunere."

Oaspeţii pornesc apoi în plimbare prin sat ori merg să facă o baie la un complex cu ape minerale. Terapeuţii spun că apa din Bazna ajută la ameliorarea stresului, a bolilor reumatice, ori a afecţiunilor ginecologice.

Argentina Tătaru, reprezentant complex balnear: "Iodul este elementul chimic interesant în acesta ecuaţie".

Cei care au fost şi pe vremuri aici, povestesc că inclusiv staţiunea balneo de lângă sat ar merita investiţii. Deocamdată ca multe altele este în paragina.

Turist: "E un loc binecuvântat, în primul rând datorită apelor. Acum 3 săptămâni eram propus pentru operaţie, ruptură de menisc şi datorită tratamentului şi băilor de aici, nu mai simt. Am scăpat de medic."

Lucian Scumpu, primar comună Bazna: "Aşteptam din 2002 să se rezolve o problemă cu retrocedarea, ca să putem învesti fonduri europene şi locale şi pe partea aceea."

Satul Bazna este la 70 de km de Sibiu şi la 18 de Mediaş. Turiştii pot vizita şi biserica fortificată din secolul al-XIV-lea. 3 zile de cazare costa în jur de 200 de lei de persoană.

Jurnaliştii spanioli de la El Pais pun Bazna pe primul loc în recomandările lor de călătorie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Povestea unui sat sculptat în stâncă. Până recent, străinii nu aveau voie în zonă. VIDEO
Povestea tribului care trăiește de sute de ani în interiorul Marelui Canion. GALERIE FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO