Zona dobrogeana Macin sau cum sa petreci un Paste inedit, pe plaiuri mioritice

Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 19:47
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2012 18:51
Categorie: Travel

Pentru vacanta de Pasti va propunem o regiune putin explorata pana acum, dar extrem de interesanta: zona Macinului, din Dobrogea.

Mai ales acum, cand podisurile nu sunt inca arse de dogoarea verii, tinuturile isi arata deplina splendoare. Cu bani putini, trageti la pensiuni de 2-3 margarete, sau direct la gazde. Apoi, faceti un tur la cramele de la Sarica-Niculitel si luati o pastrama direct de la ciobanii din zona.

Ca sa ajungeti in Macin, trebuie sa treceti Dunarea cu bacul, apoi puteti alege ruta Braila - Smardan - Macin sau Galati - I.C. Bratianu - Garvan - Macin. De la Bucuresti pana la destinatie faceti cam 250 de km, iar de la Constanta, 150.

La destinatie insa vi se taie rasuflarea, pentru ca locurile sunt de o frumusete salbatica: Parcul National Macin se intinde pe 10.000 de hectare. Aici o sa va bucurati ochii cu plante nemaivazute, iar peste 1.000 de specii de fluturi, multi unicat, zboara liberi.

Muntii Macinului, odinioara inalti cat Carpatii, sunt numai buni de drumetii si puteti ajunge usor inclusiv la fortareata medievala Enisala, de exemplu.

La popasuri, puteti prinde puteri cu o placinta dobrogeana.

In crame puteti savura cel putin opt sortimente de vin, care se regasesc, de pilda, si pe masa Regelui Mihai.

Dupa o masa asezata, mergeti 25 de km pana la Cerna, unde caii pur sange arab abia asteapta sa fie scosi la plimbare. Incepatorii au oricind un instructor la dispozitie.

Exista si trasee prin padure, unde o sa dati peste turmele de oi. Acolo, ciobanii iti vand direct branza ori pastrama. Iar pentru cazare, nu platesti mai mult de 100 de lei pe noapte, camera dubla.

Tags: turism, Macin,

The Guardian:
The Guardian: "Mergeti in vacanta in Romania, sa vedeti monstruozitati din era comunista"
VIDEO PROTVPLUS.RO
calatori tren
Programul UE prin care tinerii pot călători, gratuit, cu trenul o lună prin Europa
Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri
Turiștii profită de vremea caldă de la munte: „O minunăţie să vezi cum şerpuieşte apa”
Festival castane
Festivalul Castanelor, în oraşul în care majoritatea castanilor s-au uscat
Soldaţi din Primul Război Mondial, în Sibiu. "Mă recomandă mustăcioara"
Weekend cu temperaturi de vară, în stațiunile montane. „A fost ceva wow”
Supa de pește și găluștele cu prune fac furori la Paris. Cât costă un burger cu varză călită
Turismul balnear, în preferințele românilor. Cât costă o săptămână de tratamente
Milioane de euro, investite pentru a aduce turişti în Deltă. Ce culoare trebuie să aibă pensiunile