Zona de basm din Bistrița care înflorește de an la an. Turiștii plătesc și 150 € pe noapte
Turismul în jurul lacului Colibița din Bistrița înfloreşte de la an la an, pentru că aici găsim mici plaje frumos amenajate, privelişti încântătoare, aer curat şi linişte.
În zonă se ridică pensiuni noi, însă drumurile de acces lasă de dorit.
Situată la 30 de km distanţă de Bistriţa, staţiunea Colibița te uimeşte cu frumuseţea rară a peisajului. Aici turiştii pot respira cel mai ozonat aer din ţară şi pot admira lacul lung de 7 km, în care se reflecta munţii Călimani. Investitorii au amenajat aici pensiuni chiar în buza lacului pentru a oferi clienţilor vederea deosebită şi acces la plajele cochete.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Pentru că cererea de cazare e mai mare decât oferta, apar în zona noi pensiuni, iar cei care au aici case de vacanţă le închiriază. O cameră din care poţi admira lacul direct din pat costă 150 de euro pe noapte, iar în preţ este inclus şi micul dejun, accesul la piscină, saună şi sala de fitness.
"În fiecare dimineaţa când mă trezesc am impresia că am o vedere în faţa mea o vedere, nu îmi vine să cred, nu mă mai satur, oricât de mult aş primi nu e deajuns."
Turiştii care ajung la Colibița pot să înoate cât e ziua de lungă, ori se pot plimba cu hidrobicicletele. Iar iubitorii de munte pot face drumeţii sau trasee cu bicicleta până la Tăul Zânelor sau pe vârful Bistricior.
Chiar şi-aşa turiştii pleacă uneori nemulţumiţi de drumuri sau lipsa mijloacelor de transport în comun.
Oamenii se mai plâng ca, deşi lacul este public, pare unul privat pentru că proprietarii terenurilor de lângă apă şi-au îngrădit locurile. Iar turiştii cazaţi la pensiuni mai îndepărtate nu pot ajunge pe mal.
Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud a încercat ani la rând să achiziţioneze un teren cu deschidere la lac pentru a-l pune la dispoziţia turiştilor gratuit, însă nu a găsit un vânzător. Autorităţile încep procedurile pentru a concesiona o astfel de parcelă, însă abia de anul viitor proiectul ar putea fi pus la punct.