Zeci de pictori din intreaga Europa au venit in Maramures pentru o tabara de pictura. Artistii s-au indragostit de peisaje

Ultima actualizare: 08-09-2015 06:53

O tabara de creatie organizata la Baia Sprie in Maramures a reunit zilele acestea pictori talentati din intreaga Europa.

Desigur, intalnirea a stat sub semnul culorilor. Toti participantii au, acelasi tel - sa transpuna pe panza cel mai frumos peisaj, din zona.

Artistii de toate varstele si-au intalat sevaletele unde au gasit lumina ideala si au incercat sa dea noi forme naturii.

Pictor: E o conceptie mai contemporana, cum ai facut. Si cu culori mai sobre.
Pictor: Nu-i asa cuminte, e mai expansiva

Pictori din Romania, Germania, Ungaria si Anglia si-au dat intalnire la cea de-a 20-a editie a taberei internationale de pictura, care a fost organizata la Baia Sprie.

Dan Les, olar: "In fiecare an grupul se largeste. Bucurie mare sa vezi pictori presarati pe toate stradutele acestea medievale. Sa picteze case pe cale de disparitie de la 1700 si peisaje din Baia Sprie, unde cerul e cel mai albastru, e renumit pentru asta."

Ana Maria locuieste de mai bine de 20 de ani in Germania, dar si-a propus ca in fiecare an sa se intoarca pe plaiurile maramuresene. De data aceasta, a pus in bagaj si ustensilele pentru pictura.

Ana Maria Medra, arhitecta si pictorita: "Aici peisajele sunt foarte autententice. Niste paduri albastre, eu asa le-am vazut."

Irene a venit special din Ungaria, ca sa surprinda natura din Maramures intr-un tablou.

Irene, pictorita :"Imi place dealul minei, cel care domina orasul. Mai ales partea din dreapta care nu contine minereu. Are un joc coloristic."

Veso Agoston, artist plastic: "Pana acum, au participat cam 130-140 de persoane din 13 tari."

Unii artisti se mandresc si cu propriile vase din lut. La finalul zilei, cele mai reusite creatii au fost expuse in Casa Olarului. Iar in curand, operele lor vor fi admirate si in cadrul unor expozitii, in strainatate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO