Familia lui Tibi Ușeriu speră ca sportivului să nu-i fie amputate membrele: "E necăjit"


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 19:47
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 17:52
Categorie: Stiri actuale

Final dramatic de cursă pentru Tiberiu Ușeriu. După 20 de ore, temerarul a fost nevoit să abandoneze competiția "Yukon Artic", din cauza degerăturilor suferite la picioare.

Mai mult decât atât, a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la un spital din Canada. Acasă, cei din familie şi prietenii stau cu sufletul la gură şi speră să nu îi fie amputate membrele aşa cum au păţit doi concurenţi în urmă cu un an.

Tiberiu Ușeriu a ajuns pe locul 3 la cel de-al doilea "ceckpoint" al cursei de la Cercul Polar - după 98 de kilometri de mers prin frig, la temperaturi de minus 38 de grade Celsius, printr-o zonă sălbatică a Canadei.

Era obosit şi nu îşi mai simţea picioarele - iar, la controlul de rutină, doctorii i-au spus că gerul i-a distrus ţesuturile - şi l-au oprit.

Tiberiu Ușeriu: "M-au scos afară din cursă. Am fost, m-am culcat şi când m-am trezit şi când m-au controlat ăştia şi mi-au găsit degetele degerate. Mi-a degerat piciorul drept, toate degetele. Au zis că e drumul foarte rău şi nu au cum să mă ducă cu snowmobilul şi acum vine după mine."

Alin Ușeriu: "Cred că i s-a întâmplat asta atunci când se odihnea. Nu cred a fost suficient de bine îmbrăcat din păcate. În 72 de ore o să ştim mai multe dar se pare că nu trebuie să îi amputeze nimic."

Tiberiu Ușeriu a fost transportat, de urgenţă, cu un elicopter la spitalul Whitehorse din Canada. Medicii de acolo i-au acordat îngrijiri şi îi monitorizează leziunile.

Tiberiu este optimist şi i-a transmis fratelului - aflat în România - că speră că îşi va reveni curând.

Tibi Ușeriu: "Mi le-au pus în nu ştiu ce apă şi au zis că trebuie să îmi facă infiltraţii cu nu ştiu ce să le pună în circulaţie ca mi-s albastre toate."

Alin Ușeriu: "Nu l-am auzit de multă vreme aşa necăjit, cum ar veni. Problema lui a fost că l-au scos din cursă şi cred că a fost foarte bine din punctul acesta de vedere că, cred, că se ducea mai departe după cum îl ştiu eu. Ca să îl citez zice: "ăştia iau cam prea în serios treaba."

Pe reţelele sociale, sute de români i-au transmis astăzi lui Tiberiu mesaje de încurajare.

"Tot eroul nostru rămâi. Hai acasă, fă-te bine şi învaţă-i pe tineri curajul şi dârzenia!"

"Tibi, fă-te bine şi revino mai puternic ca de fiecare dată. Anul viitor câştigi maratonul, fac pariu."

Tiberiu Ușeriu s-a înscris în maratonul "Yokon Artic" de la Cercul Polar ca să promoveze proiectul "Via Transilvanica" - o cale de drumeţie de 1.000 de kilometri care va lega 10 judeţe ale României.

În ultimii ani, nimeni nu a reuşit să ducă la bun sfârşit cursa infernală, de 700 de kilometri, de la capătul lumii.
În 2018, un italian s-a pierdut pe drum şi a suferit degerături atât de îngrozitoare încât medicii nu au avut de ales şi i-au amputat mâinile şi picioarele. Din acelaşi motiv, unui alt concurent i-au fost amputate 3 degete de la picioarul stâng.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Momente grele pentru Tibi Ușeriu, scos din cursa de la Cercul Polar din cauza degerăturilor
Tiberiu Ușeriu, dus de urgență la spital: „Nu-mi mai simt degetele. Îs albastre toate”
VIDEO PROTVPLUS.RO