Vacanța de Paște și 1 Mai la mare: vreme rece, taxe pentru parcare și pericolul drogurilor


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 20:34
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 18:41
Categorie: Stiri Turism

Pe litoral, se fac ultimele pregătiri pentru vacanța de Paște și 1 Mai.

Spre deosebire de alți ani, pe litoral vor fi mai mulţi jandarmi și polițiști, din cauza drogurilor pierdute recent de traficanți în Marea Neagră, pe care valurile le mai aduc la mal.

De Paşte, pe litoral toate cluburile vor organiza petreceri. De asemenea, se va ridica un cort pentru un festival de muzică electronică.

Cât despre vreme, meteorologii spun că de săptămâna viitoare vor fi între 17 şi 19 grade Celsius. De 1 Mai, în schimb, nu este exclus să vedem şi câteva picături de ploaie.

Pe altă parte, în cazul în care v-aţi hotărât acum să veniţi la mare, greu veţi mai găsi un loc liber în hotelurile bune. În Mamaia Nord, mai sunt disponibile doar câteva apartamente de vacanţă, iar în staţiune, camere disponibile mai sunt doar în unităţile de cazare de două şi trei stele.

În Vama Veche, este şi mai complicat. Camere libere pentru 1 Mai nu mai sunt.

Sunt deschise hotelurile din 2 Mai, Mangalia şi Neptun. Ţineţi însă cont că noaptea trebuie să folosiţi maşina personală că să ajungeţi la Vama Veche, pentru că nu circulă niciun mijloc de transport în comun.

Şi încă un amănunt. În Mamaia Nord trebuie să vă calculați atent bugetul pentru parcare. De luni până joi, o oră se taxează cu 5 lei, iar la sfârşitul săptămânii - de vineri până duminică - cu 10 lei.

”Reguli” pentru turiști

Turiştii care vor ajunge de Paşte ori de 1 Mai la Vama Veche trebuie să respecte reguli clare. De pildă, să spună neapărat "te rog" şi "mulţumesc" şi să păstreze curăţenia pe plajă. În plus, să se distreze şi să râdă mult.

Cât despre buget, 400 de lei pe zi pentru mâncare şi băutură ar fi de ajuns, spun gazdele. La barurile de pe plajă, lucrările sunt aproape gata. Agitaţie este şi în hoteluri.

Administrator hotel: "Mai e de făcut aprovizionarea. Nu mai avem camere libere. Sunt pachete de 3-4 nopţi care au fost vândute cu 1.400 - 1.600 de lei."

Cei care nu au mai găsit camere în Vama Veche şi nici nu îşi doresc cazare sub cerul liber pot alege varianta cazării în 2 Mai sau Mangalia. Preţurile pornesc de la 100 de lei pe noapte şi pot ajunge până la 350 de lei în funcţie de confortul ales.

Pentru ca atmosfera să fie veselă şi să nu se ajungă la scandaluri, pe litoral vor fi mai mulţi jandarmi şi poliţişti decât în alţi ani. În plus, vor fi trimişi şi ofiţeri antidrog, mai ales că în ultimele săptămâni pe plajă au fost descoperite zeci de pachete pline cu cocaină pură şi nu este exclus să mai apară şi altele.

IJJ Constanța: "100 de jandarmi zilnic vor acţiona în dispozitiv integrat cu poliţia şi există şi o rezervă prevăzută pentru misiuni de asigurare care vin în competenţa inspectoratului judeţean de jandarmi."

În schimb, salvamarii vor fi la datorie doar în Mamaia şi Constanța. În restul staţiunilor, turiştii care vor să facă o baie în mare trebuie să ştie că, în caz de pericol, nu are cine să îi scoată din valuri.

În plus, apa este încă rece. Va avea cel mult 12 grade Celsius, iar riscul de hipotermie este mare. Nici pe plajă nu va fi prea cald.

Meteorolog: "Va fi în continuare uşor mai rece decât normalele climatologice şi asta şi datorită faptului că direcţia predominantă din care va sufla vântul va fi dinspre mare şi marea încă are o temperatură destul de scăzută."

Pe litoral, primii turiştii sunt aşteptaţi să ajungă pe 25 aprilie. Estimările hotelierilor spun că ar fi vorba de câteva zeci de mii.

Cluburile din Mamaia, petreceri de pomină la deschiderea sezonului: ”Încep nopțile albe”
Cluburile din Mamaia, petreceri de pomină la deschiderea sezonului: ”Încep nopțile albe”
VIDEO PROTVPLUS.RO
bloggerite
Impresia mai multor bloggerițe străine după ce au vizitat Bucureștiul
Cum să nu plăteşti de patru ori mai mult cazarea la Neversea
Tarifele pe litoral au scăzut cu 70% din cauza vremii. Prețul pentru un week-end la Mamaia
Plaja de pe litoralul românesc, atracţie internaţională pentru iubitorii sporturilor de apă
Satul Viscri, făcut faimos de Prințul Charles, e sufocat de maşini: "150 de maşini la 200 de case”
Insula italiană unde turiștii se pot caza gratuit. Există însă o singură condiție
tur culinar in Sibiel
Tur culinar, în Sibiu. Preţul uluitor al unei nopţi de cazare
Prețuri mici și vreme perfectă de bronzat. Cum s-au distrat turiștii pe litoral
Locomotiva condusă de Walt Disney plimbă copiii din Arad. Cât a plătit un colecționar
Lacul unic în Europa: îşi schimbă zilnic culoarea. Românii fac gulaş şi concerte lângă el
4 escapade inedite pentru vacanța de vară
Tururi organizate în curtea bunicilor, în sate din Sibiu. Cât plătește fiecare persoană