De Paște, unii turiști din România s-ar putea bucura de sporturile de iarnă


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 18:06
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 17:23
Categorie: Stiri Turism

A nins din nou la munte, așa că iubitorii sporturilor de iarnă ar putea și de Paște să se bucure de zăpada așternută acum. La Rânca, în județul Gorj, drumarii au intervenit în weekend, pentru a curăța drumul de zăpadă.

Iar luni a mai nins câțiva centimetri, fără să mai fie, însă, nevoie de intervenția utilajelor.

Puținii turiști care ajung la Rânca în această perioadă nu au ratat ocazia unor fotografii cu ninsoarea căzută de dimineață!

Cabanierii speră ca noul strat de zăpadă să readucă turiștii la munte, ca în perioada sărbătorilor de iarnă.

Constantin PAnescu, cabanier Rânca: ”La Rânca până în mai mai ninge, avem zăpadă. Vedeți, pârtia M1 se menține bună pentru schi, așa că doritorii pot să vină și de Paști, probabil se va și schia.”

Deocamdată gradul de ocupare în stațiune în perioada Paștelui este unul foarte mic. Sub 100 de rezervări au fost făcute, asta în condițiile în care cabanierii au redus prețul unei nopți de cazare pentru 2 persoane la 100 de lei. Cu meniu inclus - acesta crește la 120 de lei.

Constantin Pănescu, cabanier Rânca: ”Atmosfera va fi de Paști sau de Crăciun - o s-o dăm în două, având în vedere că avem carne de porc la garniță, mielul de Paști, facem o combinație, având și zăpada care persistă aici la Rânca.

De altfel, în mai multe zone din țară vremea se răcește în această perioadă.

Florina Mociu - meteorolog: "Acest aer rece este este transportat pe o componentă nord-estică, dinspre Câmpia Rusă spre teritoriul țării noastre. Este facilitată de cuplajul dintre un centru de mare presiune de la nivelul Peninsulei Scandinave și niște centri de joasă presiune, niște cicloni care îi deviază în momnetul de față în bazinul Marii Negre și pe această componentă nord-estică și spre teritoriul țării noastre se transporta un aer mai rece".

Transalpina va rămâne cel mai probabil închisă și în luna mai, din cauza zăpezii de pe carosabil. În unele locuri sunt troiene de câțiva metri.

VIDEO PROTVPLUS.RO