Vacanta cu rulota, aproape imposibila in Romania. Nu sunt locuri de campare

Ultima actualizare: 02-11-2012 20:01

Varianta de a petrece vacanta cu rulota incepe sa prinda din ce in ce mai mult si printre romani. Cativa pasionati s-au dus la Brasov, hotarati sa profite de mini vacanta de Rusalii.

Cu toate ca in toata tara sunt 14.000 rulote, nimeni nu construieste campinguri specializate pentru acest gen de turism. In plus, in curand o noua lege a picnicului le va interzice camparea in spatii neamenajate.

Domnul Gig si sotia sa, de pilda, se declara fani rulota. Au calatorit prin toata Europa, iar sambata s-au dus Bran, intr-un adevarat apartament pe roti.

La fel de incantati de "casa lor departe de casa" sunt alti 14.000 de proprietari romani de rulote - iar numarul lor este in crestere. Sunt oameni care apreciaza libertatea, dar si confortul chiar in mijlocul naturii.

Chiar daca pare vacanta perfecta, Romania nu ofera conditii pentru acest gen de turism. Nu avem mai mult de 20 de campinguri la mare si la munte, iar dotarile lasa de dorit. In multe dintre ele nu exista curent, apa si canalizare, asa cum se intampla in afara. Culmea este ca legea picnicului care va intra in vigoare in curand le va interzice sa campeze in locuri neamenajate.

Adica intre 15 si 30 de euro pe zi. Tocmai de aceea proprietarii de rulote s-au intalnit sambata cu reprezentanti ai ministerului de turism si au cerut sprijin. Au primit promisiuni.

Citeste si:

VIDEO INCREDIBIL. Batrana aruncata in aer pe trecere de o masina care ducea mireasa la nunta

Repetenti la spalatul pe dinti. Medicii stomatologi, ingroziti de cazurile din ce in ce mai grave

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO