Unde puteți merge în vacanță vara aceasta. Țările care au redus la minim restricțiile anti-COVID

Dată publicare: 14-06-2021 13:33
Dată actualizare: 14-06-2021 14:30


călătorii

În multe țări europene restricțiile au fost parțial anulate, astfel că oamenii au acum șansa să se bucure din nou de călătorii și vacanțe peste hotare. 

Printre statele care și-au redus semnificativ restrițiile se numără Croația, Grecia, Italia, Malta și Portugalia, transmite Euronews.

Situația din aceste state este următoarea:

Croația

Croația, țară cunoscută pentru insulele sale, este deschisă turiștilor dacă aceștia prezintă un test PCR negativ, cu condiția ca acesta să fie făcut în ultimele 48 de ore de dinaintea călătoriei.

Această țară este casa unor superbe parcuri naționale, care sunt perfecte pentru o drumeție.

Grecia

Unul dintre locurile preferate ale românilor, Grecia permite intrarea pe teritoriul său tot cu test PCR negativ sau cu certificat de vaccinare anti-COVID-19.

Pentru cetățenii din UE/Schengen/EEA/UK nu se aplica măsură carantinării.

Barurile și restaurantele din Grecia sunt deschise pentru mese în aer liber din luna mai, astfel încât să vă puteți bucura de bucătăria lor faimoasă și de viața de noapte.

Italia

Italia permite intrarea din toate țările UE, precum și o listă cu altele, inclusiv Regatul Unit și SUA. Toți vizitatorii au nevoie de un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore și vor trebui să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor.

Pentru intrarea în Sicilia, Puglia și Calabria sunt necesare formulare secundare.
 

Malta

Malta este prima țară din UE care a atins imunitatea colectivă. Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie.

Restaurantele sunt deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spațiile deschise.

Islanda

În Islanda puteți admira aurora boreală sau vă puteți relaxa la baile termale.

Turiștii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de COVID-19 pot intra în țară fără să stea în carantină, dar trebuie să aibă un test negativ la sosire.

Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Muntenegru s-a redeschis recent pentru turiști. Vizitatorii din orice stat pot intra în țară cu un test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării după infectarea cu SARS-CoV-2.

Vizitatorii Muntenegrului se pot bucura de un tur al orașului Kotor sau de o croazieră pe coastă. Teatrele, barurile și cinematografele din Muntenegru sunt deschise.

Portugalia

Portugalia este deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu un test negativ PCR, care se va efectua nu mai devreme de 72 ore până la zbor. Aceleași măsuri se aplica și Insulelor Azore și Madeira.

Sursa: Euronews


VIDEO PROTVPLUS.RO