O experiență de neuitat, cu un buget modest. Zona care îi cucerește din prima pe turiști
Chiar dacă ultimele săptămâni au fost ploioase, vremea e oricând bună pentru a descoperi satele din Transilvania.
Vă puteţi caza cu un buget modest în foste case parohiale sau într-o veche gospodărie săsească. Și, după un mic dejun din bunătățile locului, cel mai potrivit e un drum spre bisericile fortificate.
Vremea prânzului sau a cinei promite un adevărat festin transilvănean: supe cu tăieţei de casă, fripturi aburide și prăjituri cu rabarbăr.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu departe de oraşul Sibiu se află Moșna, o comunitate de sași, pitită printre dealuri. În vatra satului se înalță biserica fortificată, veche de mai bine de 5 secole, iar oaspeţii vor fi cu siguranță încântaţi de liniile în stil gotic ale bisericii şi de Turnul Slăninii. Acolo sunt depozitate preparatele din carne.
Biserica este uimitor de bine conservată.
Turiştii care o iau la pas pe uliţele satului pot intra în vorbă cu sătenii. La vremea amiezii, oaspeţii sunt aşteptaţi la masă. La doamna Maria, de exemplu, o gospodină din satul vecin, Alma Vii.
Turiştii sunt cuceriţi de atmosfera primitoare a satelor săseşti, de privelişte, de linişte şi de... bucătăria ardelenească.
Mihai Butean, turist: ”A fost excelent, mâncarea foarte bună, cu produse din gospodăria proprie, nu se compară îţi aduce aminte de mâncarea bunicii, mai ales ciorbă de găină de la început a fost foarte bună!”
Vlad Turda, turist: ”E minunat, adică eu fiind pasionat de fotografie şi de călătorie, mi-a plăcut tot timpul să vizitez locuri noi. Mai ales partea asta de Sibiu, cetăţile de prin prejur, chiar mi se pare foarte, foarte frumos”.
Simona Costin, turistă: ”Mi se pare că e o bogăţie culturală, una la mâna poţi să interacţionezi cu localnici, poţi să afli care e viaţa şi din ce trăiesc. Plus cetăţile pot fi vizitate, în unele te poţi caza”.
Iar cei care au ales fostele case parohiale spun că n-au mai avut de mult un somn aşa odihnitor. Şi aici, dimineţile încep cu un mic dejun hrănitor.
Ladislav Ciocan, administrator casă de oaspeţi: "Oferim şi degustări de produse locale, chiar de aici de la săteni, sus în turnul slăninii".
În unele sate, pentru cazare şi mâncare nu există tarife, plătiţi cât vă lasă inima, sub forma unei donaţii. Banii sunt folosiţi pentru întreţinerea bisericilor fortificate şi dezvoltarea acestor locuri pline de farmec.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, Transilvania, sate, atractie turistica,
Dată publicare:
13-06-2021 07:39