Un oraș din Italia a anunțat oferta supremă: 9.000 de euro pentru oricine se mută aici


Ultimul update: Sambata 26 Ianuarie 2019 17:27
Data publicarii: Sambata 26 Ianuarie 2019 17:14
Categorie: Stiri Turism
locana

Orașele din zonele rurale ale Italiei se întrec în oferte pentru a atrage locuitori, în tentativa lor de a supraviețui.

În urmă cu câteva zile, localitata Sambuca, din Sicilia, a scos la vânzare case pentru numai un dolar. Condiția: proprietarii să investească 15.000 de euro, pe parcursul a trei ani. Tot recent, un alt oraș italian a anunțat că noii-veniți vor primi câte 1.000 de dolari pentru fiecare copil pe care îl fac.

Totuși, ultima ofertă, făcută de localitatea Locana, din Piemont, le întrece pe toate: orice familie care se mută aici primește 9.000 de euro, cu condiția să aibă cel puțin un copil, iar venitul anual să fie peste 6.000 de euro.

Populația noastră a scăzut de la 7.000 de oameni, câți erau în 1900, la 1.500 în prezent. Oamenii au plecat să își caute de lucru la companiile mari din Torino.

Școala noastră riscă să se închidă din cauza numărului mic de elevi. Nu pot permite asta”, a declarat primarul Giovanni Bruno Mattiet, primarul localității, pentru CNN.

Locana se confruntă cu un spor natural negativ: 40 de morți față de 10 nașteri, anual. Astfel, primarul se teme să nu devină un oraș fantomă, așa cum s-a întâmplat cu una din patru comunități mici din Italia, în ultimii 30 de ani.

Vrem să atragem în special oameni tineri, profesioniști care pot lucra și de acasă sau care vor să înceapă o afacere aici. Avem zeci de magazine, baruri și restaurante închise, toate așteaptă oameni care să le redeschidă”, a adăugat primarul Mattiet.

Locana se întinde pe 132 de kilometri pătrați.

Sursa: CNN

Tags: locana, italia, oferta,

VIDEO PROTVPLUS.RO