Orașul din Italia cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat după anunțul autorităților

Ultima actualizare: 20-01-2019 10:38
Sambuca, Italia
iStock

Anunțul autorităților din Sambuca, un orășel aflat pe un deal în Sicilia, unde au fost scoase la vânzare case cu 1 euro a generat un inters uriaș în toată lumea. Zeci de mii de oameni vor să cumpere case aici, relatează CNN.

Autoritățile din Sambuca au fost luate cu asalt de oameni din întreaga lume care își doresc să cumpere o locuință, după ce acestea au fost scoase la vânzare cu doar un euro, conform CNN.

Inițiativa a avut ca scop repopularea acestei zone care a avut de suferit de pe urma migrației. Și se pare că planul autorităților a reușit.

Viceprimarul orașului, Giuseppe Cacioppo a declarat că este foarte entuziasmat de interesul pe care oamenii l-au arătat inițiativei lor.

"Sunt doar câteva zile și deja sunt foarte stresat de toate mesajele pe care le-am primit. Acum oamenii au început să ma și contacteze telefonic. Telefonul sună încontinuu. Au sunat din Euuropa, Spania, Rusia, Africa, Australia, SUA și Emiratele Arabe", a spus Giuseppe Cacioppo.

Autoritățile au primit nu mai puțin de 38.000 de mesaje pe mail.

Viceprimarul a povestit că nu mai poate să doarmă și încearcă să facă față noii sarcini, aceea de a vinde cât mai repede și cât mai multe case din micul orășel.

Giuseppe a mai spus că nu doar turișții sunt interesați de propunerea lor, ci și marii companii sau bogați oameni. O echipă de avocați americani este interesată de oferta lor, iar un om de afaceri din New York deja s-a deplasat în Sambuca pentru a-și achiziționa o locuință.

"O doamnă foarte bogată din Dubai a sunat și a spus că dorește să cumpere întreg orașul. Nu și-a spus numele și nici cu ce se ocupă", a mai declarat Giuseppe.

De asemenea, oameni din întreaga lume au scris chiar celor de CNN pentru a-i ajuta să i-a legătura cu Giuseppe Cacioppo.

"Îmi puteți oferi numărul de telefon al lui Giuseppe, vă rog! Am nevoie să cumpăr o casă în Sambuca. Trebuie să cumpăr una chiar acum", a fost mesajul unei femei, potrivit publicației. 

Singura condiție pentru cei care vor să cumpere case cu 1 euro este ca proprietarii să investească cel puțin 15.000 de euro în proprietățile care au între 40 și 150 de metri pătrați. Totodată, până când vor restaura locuințele, trebuie să depună un depozit de 5.000 de euro.

„Sambuca e cunoscut drept Orașul Splendorii. Pământurile sunt fertile, zona e o rezervație naturală. Suntem înconjurați de plaje, munți și păduri. Este un loc liniștit și pașnic”, a mai spus Cacioppo.

Fondat de grecii din antichitate, Sambuca a fost ulterior cucerit de sarazini, care l-au transformat într-un prosper spațiu comercial. Este numit după emirul Al Zabud, cunoscut drept „emirul splendid”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO