Primul weekend de vară a umplut plajele. Dacă sâmbătă valurile mari le-au dat bătai de cap turiștilor, duminică marea s-a calmat, așa că cei mai mulți au profitat de apă.

Alții s-au răcorit cu un cocktail și s-au distrat pe ritmurile mixate de DJ.

A fost o duminică splendidă pe litoral, cu peste 25 de grade în apă.

Turist:Foarte cald, foarte frumos, totul este senzațional, apa este foarte bună, începe sezonul estival și așteptăm să ne bucurăm cu toții.

Turist: E superbă, îmi place. E cam rece, dar merge, te înveți.

Bucuroși de soare, copilașii s-au jucat pe saturate.

Copil:Construiesc un castel, dar fetele l-au construit și acum îl fac eu mai mult. Nu, că mami nu îmi dă voie că plec în vacanță la vară. Nu, asta nu e, dar cealaltă e.

Adulții au lenevit pe șezlonguri și au băut cocktailuri, mulțumiți că vara e abia la început.

Mihai Bucur, managerul unei plaje: Plaja este 80% ocupată, prima zi mi se pare că ne-a luat cam pe nepregătite așa, au venit foarte mulți oameni deodată ceea ce ne bucură foarte tare.

Bucătarii au fost asaltați și ei.

Irina Lazăr, managerul unui restaurant: Să nu pice greu, am găsit o variantă în care să avem o garnitură rece la caracatiță. Un humus classic și o salsa de avocado, care e foarte fresh și răcoritoare.

După-amiază, mulți turiști s-au plimbat cu telegondola. O călătorie costă 25 de lei și, timp de 15 minute, puteți admira stațiunea Mamaia, dar și marea de la înălțime.

Turist: A fost distractiv, un pic înfricoșător.

De luni sunt anunțate ploi la mare, însă în weekendul de Rusalii vremea va fi frumoasă.