Amprenta TERORISMULUI pe harta mondiala a TURISMULUI. Tarile pe care romanii le vizitau si pe care azi le evita complet

Ultima actualizare: 06-05-2016 12:41

Belgia, Franta, Tunisia sau Turcia, state vizitate si iubite de zeci de mii de romani nu se mai regasesc in planurile de concediu.

Terorismul si-a lasat amprenta pe harta turismului mondial, provocand scaderi in vanzari chiar si cu 70 de procente pentru Bruxelles si cu pana la 25% la Londra si Paris. In tot acest peisaj sumbru Romania poate sa joace o carte castigatoare pentru ca trece drept o tara sigura.

Teorismul inspira intotdeauna un fel de frica ce ii determina pe oameni sa isi schimbe comportamentul. Frica de un atac repetat. Astfel, atentatele teroriste din ultima perioada au facut ca destinatii preferate pana acum de zeci de mii de romani, sa nu mai para atat de sigure.

Romanii si numai se gandesc de mai multe ori sau chiar renunta sa mai urce intr-un avion spre Tunisia, Egipt, Paris ori Bruxelles. Iar efectele sunt imediate.

La Bruxelles, rata de ocupare a hotelurilor este de doar 25%. Londra apare in statistici cu 58 de procente iar Parisul cu 67. Inspre Egipt si Tunisia - charterele sunt goale.

Presedinte interimar ANAT: "Istanbulul sufera sa zic oscilatii. Bruxelles e o destinatie inchisa. Institutiile europene nu functioneaza la capacitatea maxima deci nu observam nici macar trafic de business foarte mare.''

Consultant turism: ''In cazul Tunisiei sau Egiptului charterele au disparut in proportie de 100% si azi mai vorbim de turisti care mai cer Egipt sau Tunisia cam 5% si care mai merg eventual pe curse de linie.''

Pentru toate aceste destinatii Ministerul afacerilor de externe de la Bucuresti a emis alerte de calatorie. Deja World Travel Organisation a estimat o scadere a numarului de turisti dispusi sa se plimbe prin Europa.

Presedinte interimar ANAT: ''Agentiile in acest moment recruteaza turistii in sudul Europei, zona Mediteranei si ar fi Spania, Italia sau chiar Grecia.”

Sa nu uitam insa ca avem o tara frumoasa. Au inteles acest lucru si altii. In 2015 am avut peste 9 milioane de vizitatori strani, cu 10 procente mai multi ca in 2014. In contextul actual este de asteptat ca numarul lor sa creasca.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO