Transformarea statiunii Sovata, dupa ce o firma a investit 20 de milioane de euro. De ce turistii au venit sub paza politiei
Statiunea Sovata, modernizata gratie unor investitii majore, are oaspeti noi. Hotelurile de patru stele sunt rezervate de turisti israelieni dornici sa descopere frumusetile zonei.
Pentru siguranta lor, au fost luate masuri speciale de securitate. Politistii si jandarmii pazesc hotelurile, dar si alte zone din statiune.
Hotelurile si autocarele cu turisti din Israel sunt pazite de forte de ordine si atent monitorizate de jandarmi si politisti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Masurile au fost cerute minsterului de Interne, in urma atentatelor din alte tari europene, cum ar fi cel de acum trei ani de pe litoralul bulgaresc. Un autobuz plin cu turisti a sarit atunci in aer, la Burgas.
Ghid turistic: "Cati turisti aducem? Speram ca mai mult de 3 mii, anul asta. speram sa fie si anul viitor la fel."
O doamna a plecat din Romania cand avea doar 9 ani. S-a mutat in Israel, si-a intemeiat o familie si este ghid turistic.
Ghidul turistic: "Acum, in sfarsit am ajuns in imprejurimile astea care sunt foarte foarte frumoase si nu vin asa de multi turisti. Nu sunt avioane, nu sunt legaturi. Dar am facut legatura si am adus."
Printre turisti il intalnim si pe Dave, care s-a nascut in Romania, dar a emigrat in Israel in urma cu 50 de ani. Acum si-a adus sotia, dar si prietenii.
Dave: "In Romania e foarte frumos. Si oamenii si locurile, foarte frumos. Natura si mancarea, foarte buna. Astazi am luat tocana cu mamaliga si branza, palinca."
Sovata a aparut pe harta statiunilor balneoclimaterice renumite din Europa in urma cu 165 de ani, pentru namol si baile sarate. Dupa Revolutie, statiunea ajunsese o ruina. Insa o firma din Ungaria a investit peste 20 millioane de euro in renovarea hotelurilor. Vilele au fost si ele cumparate de investitori straini, iar acum statiunea este plina de turisti straini.
Daca vor sa viziteze imprejurimile, turistii merg la salina Praid si comuna Corund, vestita pentru ceramica populara, dar ajung si la cheile Bicaz si lacul Rosu.