Ținuturile din România unde puteți hrăni cerbii, trage cu arcul sau călări

Ultimul update: Sambata 07 Aprilie 2018 20:48
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 18:30
Categorie: Travel

Parcă niciodată nu a fost atât de aşteptată primăvara cu verdele ei crud şi puzderia de flori că acuma: după zăpada târzie, ne bucurăm de soarele blând de ieşirile la iarbă verde şi drumeţiile pe cărări de munte.

Pe Valea Avrigului, de pildă, la poalele munţilor Făgăraş, oaspeţii au avut ce să facă: de la plimbări călare, până la concursuri de tir cu arcul. Iar în Poiana Neamţului, au hrănit cerbii şi ciutele care se apropie fără teamă să mănânce direct din mâinile copiilor.

La doar 40 de kilometri de Sibiu, pe Valea Avrigului, întâlnim o oază superbă care-i vrăjeşte pe turişti. După o porţie sănătoasă de joacă, este ideală o plimbare călare, spre dealurile înverzite.

Andrei: "Călăresc iapa Dora, o iapă foarte prietenoasă. E prietena mea de când eram mic. O ştiu de când era un mânz mic. Are o poveste tristă, când era mică a fost abandonată, dar am hrănit-o cu biberonul."

Puștii s-au deconectat rapid de la tehnologie şi s-au conectat în schimb cu natura, iar adulţii şi-au exersat măiestria la tras cu arcul.

Calarea de doua ori pe saptamana un cal subnutrit, care abia se mai tinea pe picioare. Cum a fost prinsa femeia de autoritati

Turist: "Venim de vreo 8 ani de zile. Mai un tir cu arcul, mai o călărie, mai un ceaun. Ceva ce la oraş şi la Bucureşti nu ai cum să ai aşa ceva!"

La câţiva kilometri depărtare, descoperim Poiana Neamţului, unde pădurea devine din ce în ce mai deasă. O potecă ne îndrumă spre sălaşul unei familii numeroase de cerbi şi ciute, care nu se tem de oameni.

George: "Întâlnirea cu cerbii la început puţin emoționantă. Până ne-am făcut curaj şi noi şi ei. Până am avut morcovi a fost bine, când s-au terminat morcovii, s-a terminat şi socializarea. Oricum e mare lucru să stai atât de aproape de un animal sălbatic."

Peisajul de primăvara a învăluit şi Poiana Braşov. E plin de brânduşe cât vezi cu ochii. Dacă unii doar au admirat priveliştea, alţii au ales să facă mişcare. Mai ales înainte de masă bogată de Paşte.

Marile hoteluri din staţiune sunt ocupate 100%.

Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net

Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net

VIDEO PROTVPLUS.RO

costinesti

Zeci de mii de tineri petrec în cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Prețurile la mâncare

Festival căutat de turişti din întreaga lume, într-un sat din Braşov. Ce vedete vin

Satul din inima Maramureșului care atrage anual zeci de mii de turiști

Cum se refac petrecăreții din Mamaia după o noapte de distracție

Cum arată camera de hotel de 15.000 de dolari pe noapte. Are 455 de metri pătraţi

O veche tradiţie, reînviată la Timişoara. Turiştii şi localnicii sunt în culmea fericirii

spectacol aviatic, tuzla

Spectacol cu campionul mondial la aviaţie acrobatică, la Tuzla

La mare cu cortul. Turiștii plătesc pentru cazare de 10 ori mai puțin decât la hotel

Ținutul de basm din Alba care atrage tot mai mulți turiști. Jeremy Irons l-a făcut celebru

Dunărea, locul de vacanță perfect pentru turiștii care stau departe de mare

Vacanțele pe iaht, un trend tot mai popular printre români. Cât costă un astfel de sejur

Unde merg românii cu tichetele de vacanță. Rezervările au ”explodat”