Ținuturile din România unde puteți hrăni cerbii, trage cu arcul sau călări

Ultimul update: Sambata 07 Aprilie 2018 20:48
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 18:30
Categorie: Travel

Parcă niciodată nu a fost atât de aşteptată primăvara cu verdele ei crud şi puzderia de flori că acuma: după zăpada târzie, ne bucurăm de soarele blând de ieşirile la iarbă verde şi drumeţiile pe cărări de munte.

Pe Valea Avrigului, de pildă, la poalele munţilor Făgăraş, oaspeţii au avut ce să facă: de la plimbări călare, până la concursuri de tir cu arcul. Iar în Poiana Neamţului, au hrănit cerbii şi ciutele care se apropie fără teamă să mănânce direct din mâinile copiilor.

La doar 40 de kilometri de Sibiu, pe Valea Avrigului, întâlnim o oază superbă care-i vrăjeşte pe turişti. După o porţie sănătoasă de joacă, este ideală o plimbare călare, spre dealurile înverzite.

Andrei: "Călăresc iapa Dora, o iapă foarte prietenoasă. E prietena mea de când eram mic. O ştiu de când era un mânz mic. Are o poveste tristă, când era mică a fost abandonată, dar am hrănit-o cu biberonul."

Puștii s-au deconectat rapid de la tehnologie şi s-au conectat în schimb cu natura, iar adulţii şi-au exersat măiestria la tras cu arcul.

Calarea de doua ori pe saptamana un cal subnutrit, care abia se mai tinea pe picioare. Cum a fost prinsa femeia de autoritati

Turist: "Venim de vreo 8 ani de zile. Mai un tir cu arcul, mai o călărie, mai un ceaun. Ceva ce la oraş şi la Bucureşti nu ai cum să ai aşa ceva!"

La câţiva kilometri depărtare, descoperim Poiana Neamţului, unde pădurea devine din ce în ce mai deasă. O potecă ne îndrumă spre sălaşul unei familii numeroase de cerbi şi ciute, care nu se tem de oameni.

George: "Întâlnirea cu cerbii la început puţin emoționantă. Până ne-am făcut curaj şi noi şi ei. Până am avut morcovi a fost bine, când s-au terminat morcovii, s-a terminat şi socializarea. Oricum e mare lucru să stai atât de aproape de un animal sălbatic."

Peisajul de primăvara a învăluit şi Poiana Braşov. E plin de brânduşe cât vezi cu ochii. Dacă unii doar au admirat priveliştea, alţii au ales să facă mişcare. Mai ales înainte de masă bogată de Paşte.

Marile hoteluri din staţiune sunt ocupate 100%.

Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net

Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net

litoral

Familiile aleg să își petreacă vacanța de 1 mai la bulgari. Hotelierii români nu au nicio strategie

Operatorul aerian care te plătește cu 3.300 €/lună să călătorești și să te muți în altă țară

30.000 de turiști, așteptati de 1 mai în Vama Veche. Cazări mai sunt doar cu cortul

Criză uriașă de angajați pe litoral. Patronii oferă salarii și de 3.000 de euro

23 de grade în Brașov. Turiștii s-au bucurat de prima zi ideală pentru un bronz de munte

Plajă la final de aprilie, în Mamaia. Turiștii s-au bucurat de căldură și de mâncare gratis

litoral, marea neagra

Românii vor plăti, în medie, 955 de lei/cameră de 1 Mai. Cele mai căutate stațiuni

Brunch în satele săsești de lângă Sibiu. Meniu bogat și plimbări pentru 75 de lei

Vidra, un loc cu peisaje de poveste, perfect pentru mini-vacanţa de 1 mai

Delta, o destinație perfectă pentru vacanța de 1 Mai. Prețurile pentru cazare

Imagini spectaculoase în România. În hamace la înălțime, deasupra stâncilor

Sute de ciclişti au pornit pe Drumul Vinului din Prahova. Cum s-a terminat cursa