Ținuturile din România unde puteți hrăni cerbii, trage cu arcul sau călări

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 18:30
Categorie: Travel

Parcă niciodată nu a fost atât de aşteptată primăvara cu verdele ei crud şi puzderia de flori că acuma: după zăpada târzie, ne bucurăm de soarele blând de ieşirile la iarbă verde şi drumeţiile pe cărări de munte.

Pe Valea Avrigului, de pildă, la poalele munţilor Făgăraş, oaspeţii au avut ce să facă: de la plimbări călare, până la concursuri de tir cu arcul. Iar în Poiana Neamţului, au hrănit cerbii şi ciutele care se apropie fără teamă să mănânce direct din mâinile copiilor.

La doar 40 de kilometri de Sibiu, pe Valea Avrigului, întâlnim o oază superbă care-i vrăjeşte pe turişti. După o porţie sănătoasă de joacă, este ideală o plimbare călare, spre dealurile înverzite.

Andrei: "Călăresc iapa Dora, o iapă foarte prietenoasă. E prietena mea de când eram mic. O ştiu de când era un mânz mic. Are o poveste tristă, când era mică a fost abandonată, dar am hrănit-o cu biberonul."

Puștii s-au deconectat rapid de la tehnologie şi s-au conectat în schimb cu natura, iar adulţii şi-au exersat măiestria la tras cu arcul.

Turist: "Venim de vreo 8 ani de zile. Mai un tir cu arcul, mai o călărie, mai un ceaun. Ceva ce la oraş şi la Bucureşti nu ai cum să ai aşa ceva!"

La câţiva kilometri depărtare, descoperim Poiana Neamţului, unde pădurea devine din ce în ce mai deasă. O potecă ne îndrumă spre sălaşul unei familii numeroase de cerbi şi ciute, care nu se tem de oameni.

George: "Întâlnirea cu cerbii la început puţin emoționantă. Până ne-am făcut curaj şi noi şi ei. Până am avut morcovi a fost bine, când s-au terminat morcovii, s-a terminat şi socializarea. Oricum e mare lucru să stai atât de aproape de un animal sălbatic."

Peisajul de primăvara a învăluit şi Poiana Braşov. E plin de brânduşe cât vezi cu ochii. Dacă unii doar au admirat priveliştea, alţii au ales să facă mişcare. Mai ales înainte de masă bogată de Paşte.

Marile hoteluri din staţiune sunt ocupate 100%.

Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net
Pentru ca parintii nu au avut bani pentru cal, o tanara a invatat sa calareasca pe vaca. Imaginile devenite virale pe net
VIDEO PROTVPLUS.RO
schi
Atenție la alegerea instructorului de schi, pe pârtii. Șarlatanii păcălesc turiștii
Oferte last minute pentru Crăciun. Cât costă acum un pachet pentru 2 persoane pe Valea Prahovei
Jurnaliștii CNN, fascinați de satele din Apuseni. Turiștii vin aici chiar și in Australia
Târgul de Crăciun din Sibiu, pe model bavarez, atrage turiști din Canada, SUA sau Japonia
Turiștii veniți în Poiana Brașov, dezamăgiți de vreme: „Au plecat, au cedat psihic”
Un american a muncit 40 de ani la decoraţiunile de Crăciun de pe casă. Ce a rezultat
partie
Condiții excelente pentru turiștii de la munte. Prețurile, la fel ca în 2017
Reacția unor turiste din China când mănâncă o ureche de porc pârlită
Pregătiri în satul lui Moş Crăciun din Laponia. Câte scrisori vin în fiecare zi
O turistă din Moldova a izbucnit de ce a găsit la prima vizită în România: ”Dezamăgită”
Decor de Crăciun. Ce recomandă Adela Pârvu
Reacţia unor italieni care au ajuns în Maramureş, în satul preferat al prinţului Charles