Studiu: Femeile decid destinația de vacanță în familiile din România. Bărbat: Eu rămân cu cardul

Ultima actualizare: 05-08-2020 20:07

Dornici să știe pe cine trebuie să convingă atunci când își vând serviciile, patronii de la malul mării au realizat un studiu pentru a vedea cine stabilește destinația de vacanță în familiile din România.

Din răspunsurile clienților au aflat că în peste 60% din cazuri, ultimul cuvânt îl au femeile, care discută înainte cu copiii. Resemnați, partenerii lor de viaţă spun că lor le plac vacanțele, indiferent unde sunt cazați.

Mirela şi Alexadru sunt din Piteşti şi au ajuns la mare, în Mamaia, în urmă cu trei zile. Cei doi soţi stabilesc împreună locul de concediu, dar Alexandru admite că, aproape de fiecare dată, ultimul cuvânt îl are doamna.

„Sincer cine ia deciziile în familie atunci când este vorba de un concediu sau de o vacanţă?
Păi amândoi, dar mai mult eu ce e drept şi cea mică, cea mică vrea să plece. Eu mă uit mai mult pe internet pentru oferte, pentru toate cele.
În ce proporţie aţi decis dumneavoastră?
Păi 90 la sută să zic.”

„Domnul Alexandru v-au mai rămas 10 la sută.
Zece la sută, zece la sută este partea financiară, eu trebuie să achit deciziile lor, dar o fac cu cea mai mare plăcere ca să avem o vacanţă plăcută.”

Într-un hotel de trei stele din staţiunea Mamaia este cazat şi un cuplu din Cluj. Aurel admite ca soţia sa, Liliana, a ales destinaţia.

„Cine decide în familia dumneavoastră când, unde, cum se merge în vacanţă?
Eu, eu, eu, sută la sută.
Şi domnului ce i-a mai rămas?
Să aprobe, el aprobă, mă sfătuiesc şi cu fiica noastră ne sfătuim împreună, dar decizia finală o iau eu unde mergem.”

„Dumneavoastră cu ce rămâneţi practic?
Cu cardul, cu cardul şi cu plata şi cu plăcerea bineînţeles că suntem cu familia împreună.”

Loredana lucrează împreună cu soţul în Germania. La revenirea în ţară au decis să se relaxeze o săptămână la malul mării, împreună cu cel mic.

„Ne-am uitat împreună cu soţul pe internet, am arătat poze copilului şi decizia finală a fost a copilului. Copilul a decis cam 80 la sută”.

Studiul mai arată că litoralul românesc este preferat ca destinaţie de vacanţă de persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO