Stațiunea de schi din România unde stratul de zăpadă depășește 50 de cm. „Nu mă aşteptam”

02-12-2020 08:42


La Păltiniş, staţiune aflată la 35 de kilometri de Sibiu, s-a instalat iarna. Pârtiile sunt perfecte pentru cei pasionaţi de schi, dar şi pentru cei dornici de o porţie zdravănă de săniuş.

Pârtiile din Păltiniş sunt acoperite cu un strat consistent de omăt - de peste 50 de centimetri. Asta pentru că a nins din belşug, dar au fost pornite şi tunurile de zăpadă. Echipaţi şi dornici să alunece în voie pe covorul alb, unii au avut parte şi de primele căzături.

Reporter: Cum e reîntâlnirea cu noul sezon?
Turist: E extraordinar, sincer am aştept tot anul, toată vara doar la asta mă gândeam. Văd că e deschis, nu mă aşteptam.
Reporter: Bună zăpada?
Turist: Excelentă!

Turist: "Extraordinar! Am aşteptat foarte mult începerea sezonului, am aşteptat zăpada, e nemaipomenit. Ne bucurăm de libertatea aceasta şi de a putea schia din nou, să ieşim în natură, e extraordinar! Foarte bună e prima zăpadă, foarte bine lucrată, impecabilă!"

Turist: E senzaţional vreau să zic, încercam să ne bucurăm cât putem de 1 decembrie acesta plin de restricţii."

Pe derdeluş, părinţi şi copii deopotrivă s-au întrecut în chiote.

Până în 23 decembrie, pârtiile sunt deschise doar la sfârşit de săptămână, apoi turiştii sunt aşteptaţi acolo zilnic.

Ioana Dragomir, reprezentant resort schi: "Din fericire prognoza a ţinut cu noi în ultimele zile şi am reuşit să facem zăpadă artificială, avem două părtii funcţionale deja. Schipassurile pot fi achiziţionate în acest sezon chiar şi online şi pot fi ridicate prin curier direct acasă sau la un pick-up point."

Preţul unui tichet pentru întreaga zi, care permite accesul pe toate pârtiile, este 90 de lei. Cei mici plătesc 80 de lei. Iar pentru o oră de schi cu instructor, doritorii vor scoate din buzunar cel puţin 120 de lei. Cabanele şi pensiunile din zonă aşteaptă oaspeţi cu oferte ca în sezonul trecut - o cameră dublă se închiriază cu cel puţin 120 de lei pe noapte.

Tags: paltinis, sibiu, schi,


VIDEO PROTVPLUS.RO