Si-au transformat stana intr-un popas turistic. Afacerea inedita a unor ciobani din Transalpina la care se inghesuie turistii
O stana din creierul muntilor a devenit unul din locurile cele mai cautate de turistii care ajung pe Transalpina.
O familie de ciobani s-a gandit sa le ofere drumetilor care le trec pragul o mamaliguta calda cu branza sau o tocana la ceaun si in scurt timp stana lor s-a transformat intr-un adevarat popas turistic. Oamenii vin aici in primul rand pentru bucatele gustoase, iar cine doreste poate sa viziteze stana si sa isi faca poze cu cojoacele ciobanilor.
Turisti: "Dumnealui ne invata meserie si o sa venim ucenici aici.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Stana de pe muntele Stefanu e situata intre Ranca si Obarsia Lotrului. Ciobanii de aici nu mai au doar grija oilor duse la păscut pe munte: in plus, ei fac toata ziua pregatiri pentru turistii care le trec pragul.
Cioban: "Unu face mamaliga, altul face alta treaba, toti facem cate ceva - ca sa fie turistii fericiti - da."
Turistii sunt imbiati sa guste, alaturi de mamaliguta, branza si smantana facute in gospodarie.
Mirela Militaru, turista din Capitala: "Foarte frumos, mirific, e prima data cand vin aici , e superb, e mirific, am facut Transfagarasanul, acum Transalpina, merg si la Arsenie Boca."
Ciprian Valea, turist din Fagaras: "Am fost pana la Ranca si e extraordinar. Stana? E deja popas turistic - da, cred ca le trebuie o parcare mai mare si cred ca e super sa ramai si noaptea aici.”
Nu sunt la prima generatie de ciobani, dar din pacate pentru proprietarii stanei, niciunul din copii nu va duce traditia mai departe.
Daniela Babu - fiica ciobanilor: "Este un mod de viata, este ceea ce stiu parintii mei sa faca cel mai bine, eu si fratele meu nu mai urmam acest drum din pacate."
Turistii sunt bineveniti pana la inceputul toamnei, cand ciobanii vor cobori oile de la munte si stana isi va inchide temporar portile.