S-a imbolnavit inainte de concediu si a pierdut 800 de euro. Ce trebuie sa faci pentru ca vacanta sa nu devina un cosmar
"Un concediu de vis s-ar putea transforma intr-un cosmar financiar" ne avertizeaza asiguratorii, care spun ca doar o treime dintre romani incheie inainte de a pleca in vacanta o polita storno.
Acest tip de polita permite recuperarea banilor de catre cei care nu mai pot pleca in concediu din motive serioase. Mai grav este, ca 20 la suta dintre turisti, nu-si fac nici macar o asigurare de sanatate, care sa acopere, in caz de nevoie, costurile de spitalizare din alte tari.
Eugen stie pe propria piele cat de mult valoreaza o asigurare storno. Trebuia sa plece in Bulgaria insa a facut pneumonie.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Eugen Titiriga: "Neavand asigurarea de calatorie, am pierdut intreaga contravaloare a pachetului respectiv. Era un sejur de 7 zile, in jur de 800 de euro."
Asigurarea storno de calatorie va permite sa va recuperati banii dati pe vacanta in cazul in care nu mai puteti pleca din motive serioase. De pilda, sunteti despagubit daca v-ati imbolnavit, ati avut un deces in familie, un accident sau ati ramas fara slujba.
Madalina Patulea, agent voiaj agentie de turism online: "O asigurare storno, in medie, incepe de la 42 de lei de persoana. Suma maxima care poate fi acordata ca despagubire poate ajunge la 42.000 de lei."
Estimarile agentiilor de turism arata ca doar o treime dintre romani incheie o polita storno inainte de a pleca in concediu. Mult mai populare sunt asigurarile de sanatate pe care si le cumpara 80% dintre turisti, de teama taxelor de spitalizare din alte tari.
Alina Dobre, broker de asigurari: "Costurile in strainatate in functie de afectiune, pot fi de la cateva sute de euro pana la cateva mii de euro. Principalele motive pentru care clientii nostri apeleaza la polite sunt in principal la copii febra, intoxicatie alimentara, iar pe plan secund fracturi."
Pe langa riscurile standard, de pierdere a bagajelor si imbolnavire, in contract pot fi adaugate clauze suplimentare. De pilda, pentru cei care practica sporturi de iarna, poate fi acoperita asistenta medicala in caz de accident. Sunt si polite care acopera pagubele in cazul in care distrugem un exponat scump intr-un muzeu sau facem pana pe autostrada.