Rulotele, o afacere înfloritoare în România. Cât costă să le închiriezi pentru vacanță


Ultimul update: Duminica 14 Aprilie 2019 20:19
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2019 19:26
Categorie: Stiri Economice

Afacerile cu rulote prind aripi şi la noi. Unii fac turul Europei, alţii colindă ţara şi admiră în voie frumuseţea locurilor de la munte sau de la mare.

Cei mai mulţi nu cumpără rulotele, ci le închiriază, iar proprietarii spun că cererea este mult peste ofertă. De exemplu, pentru vacanţa de Paşte şi 1 Mai au fost rezervate cu luni înainte.

Lucian Lionte are 10 rulote. Toate au fost închiriate pentru sărbători cu mult timp înainte. Preţurile variază între 50 şi 150 de euro pe zi, în funcţie de dotări. Cert este că-i merge foarte bine şi se gândeşte să se extindă.

Lucian Lionte, proprietar rulote: "Nici în ţară nu mai găseşti aproape nimic de închiriat. Cererea e mult peste oferta de pe piaţă şi vreau să mai cumpăr autorulote."

Timp de 12 ani, Andreea Huianu a plecat în toate concediile cu rulota, împreună cu familia.

A observant potenţialul afacerii, astfel că şi-a cumpărat doua rulote şi are cereri numeroase.

Andreea Huianu, proprietar rulote: "Le-am cumpărat în luna martie şi sunt închiriate de Paşte, 1 mai şi avem rezervări făcute pentru la anul, în luna mai, cand vine o familie de elveţieni. "

O familie se pregăteşte să meargă într-o excursie prin ţară cu rulota, în perioada sărbătorilor. Variante este, pentru ei, mai comodă şi mai ieftină.

Turista: "Am închiriat autorulota pentru vacanţă de 1 Mai, iar la vară vom pleca şi în Croaţia, Spania şi Italia. Anul trecut am stat pe la hotel şi a fost foarte greu. Autorulota ne oferă mai multă libertate şi nu trebuie să ajungem la ore fixe să ne cazăm."

Un cuplu din Bucureşti a fost în luna de miere cu rulota. Cei doi au filmat toată experienta petru a le arăta şi altora avantajele dar şi frumuseţea locurilor prin care au trecut.

Şi la o firmă din Braşov, autorulotele pentru vacanţă de Paşte şi 1 sunt rezervate. O casă pe roţi are toate facilităţile: interioarele sunt decorate cu lemn şi piele, "dormitoarele" au un pat matrimonial, iar în bucătărie congelator, frigider, aragaz şi cuptor.

Flori Hrituleac, reprezentant firma: "Pentru vacanţele până în 7 zile, clienţii tind să stea în România sau în jurul României, maxim până în Grecia pentru că avem şi vacanţa de 1 Mai şi e o perioadă puţin mai prelungită. Oferta este insuficientă în raport cu cererea. În lunile de vară, anul trecut, refuzam în medie 2000 de cereri zilnic. Practic cine vrea să îşi închirieze o autorulota trebuie să ne contacteze cu 6 luni înainte."

Rulotele se închiriază pe zile, nu în funcţie de distanţă sau de numărul de kilometri parcurşi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO