Reacția unei turiste din Cehia care a ajuns în Apuseni. ”Este o ţară foarte interesantă”

Dată publicare: 18-08-2018 10:18
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Peisajele fascinante, şlefuite cu atâta migală de natură în decursul timpului, reprezintă cea mai sinceră şi frumoasă carte de vizită pentru Ținutul Moților.

Formaţiuni argiloase unice în Europa, care s-au format în urmă cu peste 200 de milioane de ani, cascade spectaculoase, peşteri sau lacuri în culori care te duc cu gândul la insulele din Grecia - toate îi cuceresc la fiecare pas pe cei care ajung în inima Apusenilor.

La 120 de kilometri de Alba Iulia, în creierii Munţilor Apuseni, turiştii sunt vrăjiţi la fiecare pas de peisaje impresionante. Iar în apropiere de Arieșeni, după un drum de 30 de minute, descoperă Groapa Ruginoasă.

"Roca s-a format acum circa 200 de milioane de ani", explică un speolog.

Într-un asemenea decor, este şi păcat să nu exagerezi cu fotografiile. 

"Apusenii sunt fantastici, avem verdele asta de Apuseni, care nu se poate vedea niciunde în ţară. Este inconfundabil", este entuziasmat un turist.

Cristian Ciobotorescu, speolog: "Are 100 de metri adâncime şi 600 de metri în diametru. Ca şi aspect aduce ca şi Grand Canion din Statele Unite, dar la dimeniune mult mai mică."

Şi turiştii străini sunt fascinaţi de frumuseţile Apusenilor, aşa că iau la pas potecile, până în vârf de munte.

"Sunt din Cehia şi vizitez aceste locuri şi România pentru prima dată. Este o ţară foarte interesantă", spune o turistă.

La câţiva kilometri distanţă, în localitea Gârda de Sus, Izbucul Tăuz oferă o privelişte feerică.

"Vreau să fac câteva poze, să le arăt şi prietenilor din Bucureşti că e de venit aici. Aşa culoare de apă mai vezi poate prin Grecia. Este turcoaz", este încântat un turist.

Pentru cei dornici de senzaţii tari, este o destinaţie perfectă, deoarece găsesc aici cea mai mare peştera scufundată din România - cu o adâncime de peste 100 de metri.

La fel de spectaculoasă este însă şi Cascada Vârciorog.

Turiştii care ajung în zona pot face drumeţii şi la Cetăţile Ponorului, Gheţarul de la Scărișoară sau Poarta lui Ionele.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO