Reacția turiștilor când au auzit că în Vama Veche se va difuza doar muzică ambientală

Dată publicare: 10-07-2020 18:45
Dată actualizare: 10-07-2020 20:44


Se anunță controale și schimbări și pe litoralul nostru. Pentru ca turiștii să nu se mai înghesuie la hore, patronii teraselor din Vama Veche au decis că în stațiune se va auzi începând de azi doar muzică ambientală.

Hotărârea a fost luată într-o ședință convocată de primărie după ce, weekend-ul trecut, mii de tineri au fost filmați în timp ce dansau de-a valma, de față cu polițiștii.

Atmosfera din Vama Veche va fi mai liniştită începând cu acest week-end. Decizia, luată în urma unei discuţii între patronii de terase, primar şi poliţişti, e menită să mai tempereze energia turiştilor care uită de pericolul infectării cu SARS-CoV-2.

În acest weekend, turiştii din Vama Veche nu vor mai fi ademeniţi la distracție de muzica dansată, iar atmosfera obişnuită de veselie şi petrecere din Vamă se va schimba pe una liniştitoare şi relaxantă. Cei mai mulţi agenţi economici din Vamă au decis să schimbe coloana sonoră, tocmai pentru că oamenii să nu formeze grupuri mari ci să ţină cont de distanţarea fizică.

Ciprian, administrator bar: "Muzica vă fi de tip lounge aşa, vrem ca toată lumea să fie în siguranţă. Vom controla numărul de persoane care intră. E o problemă reală covidul. O să încercăm să nu-i facem să danseze, deşi o să fie destul de greu "

Irina Lazăr, manager bar: "Este modul nostru de a încerca încă o dată să gestionăm situaţia în care ne aflăm. Aşteptam acum să vedem ce efect va avea."

Şi faimoasele "îmbrăţişări gratuite" pe care le ofereau cu entuziasm unii turişti din Vamă sunt interzise.

Daniel Georgescu, primar Limanu: "Cunoscătorii de Vama Veche cunosc acele cartoane în care eraţi invitaţi la îmbrăţişări gratuite. În acest moment vamaioții trebuie să ştie că îmbrăţişările nu mai sunt gratuite."

Proprietarii terasei unde săptămâna trecută s-a adunat o mulţime greu de controlat au decis să ţină localul închis deocamdată.

Ninel Dănilă: "Nu am fi putut să asigurăm distanţarea şi celelalte reguli."

Unii turişti sunt de acord cu schimbările. Alţii spun că vor duce dorul atmosferei "autentice" din Vama Veche.

Turist: "O prostie. Chiar am venit de la Braşov să ne distrăm şi din câte am înţeles cică o să fie muzică piano lentă. Sincer nu mă aşteptam să oprească tot, weekendul ăsta."

Turist: „Nu mă deranjează, contează oamenii cu care vii, muzica o poţi avea în cap la tine, important să fim în singuranță.
Reporter: Țineți cont de distanţare?
Turist: Până când te îmbeți, după nu mai contează.”

Turist: "Am venit de la Braşov dotaţi cu boxă, cu de toate, nu ne opreşte nimeni distracţia."

Atenţie însă că distracţia să nu devină prea costisitoare. Premierul Ludovic Orban a anunţat controale pe litoral, în acest weekend şi amenzi.

Ludovic Oban, premier: "Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi inclusiv la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure.

Pe litoral sunt aşteptaţi aproximativ 100.000 de turişti în acest sfârşit de săptămână, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.


VIDEO PROTVPLUS.RO