Prima companie aeriană din lume care acoperă cheltuielile medicale ale clienților în cazul în care ar contracta Covid-19

Ultima actualizare: 24-07-2020 21:11
Avion Emirates
iStock

Compania aeriană Emirates, purtătoarea de pavilion al Emiratelor Arabe Unite, a devenit prima companie aeriană care acoperă cheltuielile medicale ale clienților și costurile de carantină în cazul în care ar contracta Covid-19 în timpul călătoriei.

 

Compania aeriană va plăti cheltuieli medicale de până la 150.000 € (173.000 USD) și costuri de carantină de până la 100 € timp de 14 zile, în cazul în care pasagerii sunt diagnosticați cu coronavirus în timpul călătoriei, scrie CNN.

Acoperirea va fi disponibilă tuturor clienților, fără costuri suplimentare, de acum până la 31 octombrie 2020. Este valabilă timp de 31 de zile din momentul în care este efectuată prima călătorie, astfel încât pasagerii pot continua să beneficieze de această ofertă.

Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președintele și directorul general al grupului Emirates, a declarat într-un comunicat de presă: "Emirates a muncit din greu pentru a lua măsurile necesare pentru atenuarea riscului de infecție. De asemenea, am reînnoit politica de rezervări așa fel în cât să fie mult mai flexibilă”.

”Suntem primi din industrie care oferim clienților noștri acoperire globală gratuită pentru cheltuielile medicale Covid-19 și costurile de carantină în cazul în care se vor infecta în timpul călătoriei”.
Deși Emirates este prima companie aeriană care face acest pas pentru a spori încrederea călătorilor, nu este primul jucător din industria turistică care oferă plăți Covid.

Uzbekistan a promis suma de 3.000 de dolari drept compensație vizitatorilor care contractează Covid-19 în timpul vacanței acolo.
Între timp, Cipru, care și-a redeschis granițele pentru țările selectate, se angajează să acopere costurile de cazare, mâncare, băutură și medicamente pentru vizitatorii care vor fi testați pozitiv în timpul șederii.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO