Plajele "virgine" de pe litoralul romanesc. Unde se afla cele mai spectaculoase si linistite locuri

Ultima actualizare: 26-06-2017 06:50

Pentru zeci de mii de romani, saptamana se sfarseste, ca intr-un vis, la malul marii. Urmeaza doua zile cu soare arzator si cer senin, in care apa va avea, in medie, 20 grade Celsius, perfecta pentru scaldat.

Pentru cei care vor sa se relaxeze departe de agitatia din Mamaia exista pe litoralul nostru adevarate oaze de liniste, unde va puteti bucura de mare in toata splendoarea ei. Tarmul nu este ticsit de cearceafuri sau sezlonguri, asa ca puteti veni cu rulota sau cortul. 

Ca sa ajungeti pe plaja aproape pustie de la Tuzla, trebuie sa mergeti initial pana la Eforie. Iar de acolo va asteapta un drum de 10 minute cu masina. Nu este asfaltat, dar cei 2 kilometri se parcurg usor si merita efortul. La capatul lui, marea bucura fara discriminare toate fiintele.

In zona, nu veti gasi hoteluri, insa puteti sa va cazati peste noapte la localnici ori va puteti instala cortul sau rulota aproape de mal.

"Este o plaja mai salbatica, preferam sa venim aici cu copiii, este mult mai liber", explica turistii.

"Liniste, apa curata dupa cum se vede, e foarte frumoasa si nu e aglomeratia aia... Fiecare isi doreste sa aiba spatiul lui", spune altcineva.

Pentru ca turistii sa fie in siguranta, pe plaja a fost amenajat un punct de salvamar.

Nu trebuie sa va faceti griji nici pentru mancare. In zona, sunt doua pescarii unde puteti gusta din pestele prins direct din mare, gatit simplu, pe plita cu putina sare.

Lasam in urma plaja de la Tuzla si mergem spre sudul litoralului. Din localitatea 23 August, pornim pe un drum de pamant din nou spre mare, la capatul caruia descoperim un colt de rai.

O plaja cu adevarat pustie gasim la 23 august, unde pe o distanta de cateva sute de metri nu vezi tipenie de om. Este locul perfect pentru relaxare in sunetul valurilor.

Daca ajungeti aici, trebuie neaparat sa aveti in rucsac apa si mancare. Cel mai apropiat magazin alimentar e la cativa kilometri departare.

La fel de liniste si de frumos este si in apropiere de Agigea.

Din localitate, urmati drumul spre port si dupa doar cativa metri, in fata, se vede marea. Drumul pana la tarm este ascuns de maci rosii si, daca nu sunteti atenti, este posibil sa il ratati.

Este absolut superb aici, e foarte multa liniste, nu auzi decat valurile izbindu-se de pietre. In plus, apa este atat de limpede incat poti sa vezi fiecare vietate. Singurul inconvenient este ca nu exista nisip insa, puteti sa faceti plaja direct pe stanci.

La cateva zeci de metri exista si o plaja amenajata, iar la cherhanalele din zona puteti savura peste si fructe de mare. Cazarea in vilele localnicilor costa cel mult o suta de lei pe noapte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO